2. april 2023 13:54

Ministar Vesić boraviće u dvodnevnoj radnoj poseti Sloveniji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Vesić boraviće u dvodnevnoj radnoj poseti Sloveniji

Foto: Tanjug video

LJUBLJANA - Ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić otputovaće danas za Sloveniju gde će se u ponedeljak sastati sa koleginicom ministarkom infrastrukture Slovenije Alenkom Bratušek sa kojom će razgovarati o bilateralnoj saradnji i o rekonstrukciji pruge od Beograda, preko Zagreba do Ljubljane i Beča i uspostavljanje brzog voza.

Nakon sastanka sa koleginicom Bratušek, Vesić će imati sastanke i sa predstavnicima Slovenskih železnica i sa gradonačelnikom Ljubljane Zoranom Jankovićem.

Podsetimo tokom posete Mađarskoj, sa ministrom Janošem Lazarom uputio poziv kolegama iz Grčke, Bugarske, Turske, Albanije i Severne Makedonije, na sastanak u Beograd, kako bi razgovarali o nastavku brze pruge kroz Severnu Makedoniju ka Grčkoj i kroz Bugarsku ka Turskoj.

Krajem februara ministar Vesić sastao se sa ambasadorom Slovenije u Srbiji Damjanom Bergantom sa kojim je razgovarao o unarpređenju odnosa dve zemlje u oblasti transporta i građevinarstva.

Ambasador Bergant je tada istakao da je Slovenija veoma zainteresovana za projekat modernizacije pruge od Beograda do Ljubljane i da preko 1500 slovenačkih firmi posluje u Srbiji i da su zainteresovane za investiranje, posebno u obasti građevinarstva.