24. april 2023 16:29

Nenad Ivanišević: Fruška gora turistički biser Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nenad Ivanišević: Fruška gora turistički biser Srbije

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ Sonja Babić

BEOČIN - Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević naglasio je danas važnost ulaganja u Frušku goru, kao jedan od bisera turizma u Vojvodini i čitavoj zemlji, saopštila je Pokrajinska vlada.

„Težište rada Sekretarijata u narednom periodu baziraće se na podizanju turističkih kapaciteta i turističke infrastrukture, na bržem i efikasnijem plasiranju sredstava krajnjim korisnicima i radu sa turističkim organizacijama. Razmatrane su ideje o popularizaciji manifestacija, prevashodno ’Tour de Fruška’, koja će biti održana u maju i septembru, kao i jesenjeg 'Walk 'n' Wine'", rekao je Ivanišević tokom poset Beočinu.

Ivanišević je sa predsednicom opštine Biljanom Janković razgovarao o saradnji Sekretarijata i te lokalne samouprave u narednom periodu, i o projektima za razvoj turizma, koje u budućnosti Beočin želi da kandiduje kod Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Ivanišević je naveo da je reč o projektima počev od uređenja priobalja, „Zelena staza“ za bicikliste i pešake od Petrovaradina do Beočina, adaptacije info-centra, odnosno vizitorskog centra na Fruškoj gori, koji je godinama bez adekvatne funkcije.

"Beočin jedna od opština sa najvećim turističkim potencijalom, jer su tu i Dunav i Fruška gora, a prošle godine osnovana je i nova Turistička organizacija", poručio je Ivanišević.

Predsednica Opštine Biljane Janković rekla je da su naredni koraci usmereni ka efikasnijoj saradnji sa Sekretarijatom, kako na realizaciji kapitalnih projekata opštine, tako i na podršci manifestacijama, poput „Banoštorskih dana grožđa", koji imaju dugu tradiciju.

„Opština Beočin je na odličnom mestu, na dodiru Fruške gore i Dunava. Uz to, imamo i kulturnu baštinu, uz manastire Rakovac i Beočin, koje poseti veliki broj turista svake godine", rekla je Jankovićeva.

Održan je i radni sastanak sa ključnim akterima u turizmu Fruške gore - Turističkom organizacijom Vojvodine i lokalnim turističkim organizacijama, pri čemu su razmatrane mogućnosti za saradnju tih organizacija, posebno sa teritorije Nacionalnog parka, kao i sa novoosnovanom Turističkom organizacijom opštine Beočin.