5. jul 2023 15:25

Mirović: Novi vizitorski centar na Fruškoj gori biće polazna tačka za sve turiste

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mirović: Novi vizitorski centar na Fruškoj gori biće polazna tačka za sve turiste

Foto: TANJUG/VLADA AP VOJVODINE/ANDREJ PAP

NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas potpisivanju Ugovora o sanaciji, rekonstrukciji i opremanju Informativnog centra Nacionalnog parka "Fruška gora", u cilju unapređenja turističke infrastrukture i ponude Fruške gore.

Prema njegovim rečima, novi vizitorski centar na Fruškoj gori biće reprezentativno mesto sa dosta sadržaja za sve posetioce.

 

"Ovo je mesto odakle će turisti polaziti na sva druga mesta na Fruškoj gori i gde će moći svoje vreme da iskoriste na pravi način. To je mesto gde će moći da dobiju informacije i da usmere svoje aktivnosti na Fruškoj gori", rekao je Mirović.

On je ukazao da je Fruška gora najstariji nacionalni park u našoj zemlji i, kako je rekao, sa najviše potencijala.

"Beograd se nalazi na pola sata od ovog nacionalnog parka, šest - sedam opština u Sremu takođe vezuje za nacionalni park, da se Novi Sad naslanja na 15 minuta do Fruške gore. Moramo da činimo sve i za ljude koji žele da borave jedan dan i za one koji žele da borave više dana, da stvorimo mnogo bolje uslove", dodao je Mirović.

Državni sekretar Ministarstva turizma i omladine Uroš Kandić izjavio da očekuje da novi vizitorski centar postane srce turizma na Fruškoj gori.

"Očekujem da ovo bude centar razvoja i banjskog turizma, vinskog, gastro i verskog cikloturizma i svega onog što nudi Fruška gora. Fruška gora kao turistička destinacija u Srbiji razvija se ubrzanim tempom i već se nalazi u prvih deset destinacija u našoj zemlji, i ona sama apsorbuje turista koliko za celu godinu Stara planina i Divčibare. Ovde je prošle godine bilo više od 70.000 turista", istakao je Kandić.

Projekat o rekonstrukciji novog vizitorskog centra na Fruškog gori vredan je 170 miliona dinara i biće realizovan za godinu do godinu i po dana.