20. decembar 2022 10:07

Kisić: Uskladiti privredu i potrebe roditeljstva, kako bi nas bilo što više

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kisić: Uskladiti privredu i potrebe roditeljstva, kako bi nas bilo što više

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Prorodica je osnov svakog društva i najveće bogatstvo svakog čoveka, ocenila je danas ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić i istakla da je nephodno uskladiti porodicu i privredni sektor, kako bi roditelji imali sigurne poslove, povoljno radno okruženje i redovna primanja.

Ona je to izjavila danas prilikom potpisivanja sporazuma o saradnji između tog ministarstva i Privredne komore Srbije, čiji je glavni cilj usklađivanje rada i roditeljstva.

"Potrebno je sprovesti nove mere i aktivnosti koje imaju za cilj poboljšanje demografske slike u zemlji", poručila je Kisićeva.

Ministarka smatra da je PKS pouzdan partner, te istakla da je inicijativa koju je pokrenula ta poslovna asocijacija - nagrada "Prijatelj porodice", primer dobre prakse kako podsticati kompanije da prilagode poslovanje potrebama roditeljstva.

Ovakvim sporazumom, kazala je Kisićeva, ministarstvo želi da pokrene niz aktivnosti, podsticajnih mera i prilagođavanje zakonodabnih okvira, kako bi se održao nivo pslovanja, a da nas, pri tome, ima što više.

Predsednik PKS Marko Čadež je istakao da usklađivanje privrede potrebama porodice nije samo sociološko pitanje, već i ekonomsko.

Ocenio je da kompanije koje se trude da usklade svoje poslovanje porodici i stvore povoljno okruženje za roditelje sa decom, ostvaruju bolji profit.

Čadež je, ovom prilikom najavio, da će komora nakon dve godine pauze, ponovo otvoriti u aprilu konkurs "Prijatelj porodice".

Podsetio je da se kroz ovaj konkurs nagrađuju kompanije koje su prilagodile poslovanje, na određeni način, potrebama porodica zaposlenih.