26. jul 2023 10:39

Momirović: Srbija i Egipat moraju da podignu nivo međusobne trgovinske razmene

Izvor: TANJUG

podeli vest

Momirović: Srbija i Egipat moraju da podignu nivo međusobne trgovinske razmene

Foto: Tanjug video

KAIRO - Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović rekao je danas da sastao sa ministrom trgovine i industrije Egipta Ahmedom Samirom Salehom i da su na sastanku zajednički zaključili da dve zemlje moraju podići međusobni nivo trgovinske razmene.

"Najbolji način za to je da ubrzamo rad na sporazumu o slobodnoj trgovini između Srbije i Egipta. Mislim da možemo do kraja godine da završimo ovaj posao. Da u prisustvu naša dva predsednika potpišemo sporazum o slobodnoj trgovini i time otvorimo novu stranicu saradnje naše dve države", saopštio je Momirović koji boravi u zvaničnoj poseti Egiptu.

Dodao je da politički odnosi Srbije i Egipta imaju duboke korene.

"Zajedno smo prošli kroz teška vremena u prošlosti i vreme je da te političke odnose prenesemo na rast trgovinske razmene između Srbije i Egipta", istakao je Momirović.

Momirović se tokom dana sastao i sa egipatskim privrednicima kojima su prezentovani potencijali investiranja u Srbiju, a razgovaralo se i o jačanju saradnje, investicijama i trgovini između naše dve države, saopštili su iz Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.