22. septembar 2023 06:42

Poslovni forum Srbija-Francuska biće održan u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Poslovni forum Srbija-Francuska biće održan u Beogradu

Foto: Shutterstock.com/Life and Times, ilustracija

BEOGRAD - Poslovni forum Srbija-Francuska, kao i bilateralni sastanci srpskih i francuskih privrednika, biće održani danas u Beogradu, u organizaciji Privredne komore Srbije i Francuske federacije poslodavaca - MEDEF International.

Poslovni forum, koji će biti održan u zgradi PKS sa početkom u 16.30 časova, organizuje se u okviru posete državno - privredne delegacije Francuske na čelu sa Olivijem Behtom, ministrom za spoljnu trgovinu, ekonomsku atraktivnost i dijasporu, koja u zvaničnoj poseti Srbiji boravi danas i sutra.

Na Forumu će se obratiti direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju, Privredna komora Srbije Mihailo Vesović, predsednik poslovnog saveta Francuska-Srbija - MEDEF International i zamenik generalnog direktora za razvoj u građevinskoj kompaniji Bojuges-Betiment International Kristor Peti, kao i generalna direktorka Francusko-srpske privredne komore Sanja Ivanić.

Privrednu delegaciju Francuske čine velike kompanije iz sektora telekomunikacija, obnovljivih izvora energije, tretmana voda, energetike, inženjeringa, zaštite životne sredine, građevinarstva, mašinske i elektro industrije.

Bilateralni sastanci biće sa posebnim akcentom na IT sektor, telekomunikacije, agro-inovacije, zatim, energetiku i transport, koji koriste savremene tehnologije vodonika, saopštila je Privredna komora Srbije.