30. oktobar 2023 16:16

Ivanjica dobija novu zgradu vatrogasnog doma

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ivanjica dobija novu zgradu vatrogasnog doma

Foto: TANJUG/GVOZDEN NIKOLIĆ

IVANJICA - U Ivanjici je danas između predsednika opštine Ivanjica Momčila Mitrovića i Jovana Vorkapića direktora Republičke direkcije za imovinu potpisan Ugovor o prenosu prava javne svojine na nepokretnosti povodom izgradnje novog Vatrogasnog doma u Ivanjici.

Novi Vatrogasni dom će biti izgrađen na površini od 3.351 kvadratnih metara.

"Danas smo potpisali ugovor sa Jovanom Vorkapićem, odnosno sa Direkcijom za republičku imovinu, kojom se obezbeđuje prenos apsolutnih prava na neka određena vozila, do prenosa apsolutnih prava na zemljište jer ćemo dobiti novu zgradu Vatrgasnog Doma u Ivanjici", rekao je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

On se tom prilikom zahvalio na odličnoj saradnji koju opština ima sa Republičkom direkcijom za imovinu, istakavši da je ovo veliki korak za sve građane Ivanjice.

"Zaista veliki koraci i zahvaljujem se timu koji se trudi, koji je uvek sa nama na vezi, dosta stvari rešavamo putem telefona i mejla, iako smo daleko od Beograda. Ovo je velika stvar za celu Ivanjicu, izgradnjom novog Vatrogasnog Doma dobijamo nove prostore za naše opštinske sadržaje, na trenutnoj lokaciji Vatrogasnog doma. Nastavićemo da zajedno radimo i gradimo, da se borimo za bolji i lepši naš grad, a samim tim i za bolju I lepšu celu Srbiju", rekao je Mitrović.