21. novembar 2023 12:51

Beogradski ekonomski forum biće održan 28. i 29. novembra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Beogradski ekonomski forum biće održan 28. i 29. novembra

Foto: Shutterstock.com/Life and Times, ilustracija

BEOGRAD - Beogradski ekonomski forum okupiće 28. i 29. novembra u Beogradu veliki broj učesnika, državne zvaničnike Srbije i zemalja iz regiona, kao i predstavnike međunarodne zajednice.

Form 23. po redu otvoriće, u hotelu Metropol palas, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, a u prvoj sesiji će govoriti predstavnik Delfskog ekonomskog foruma Simeon Tsomokos, predsednik Saveta stranih investitora Majk Mišel i predsednik Helenik biznis asocijacije Nikolaos Sliousaregko.

Takođe, na forumu će se obratiti ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacije Jelena Begović, ministar privrede Slobodan Cvetković, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, ambasador SAD Kristofer Hil, ambasadorka Nemačke Anke Konrad, i ambasador Velike Britanije Edvard Ferguson.

Forum predstavlja platformu gde iskren i konstruktivan dijalog okuplja mislioce i vođe i usmerava ih ka prelazivaženju izazova u vremenu neizvesnosti i pomaže izgradnju pravca političkog delovanja ka konkurentnoj i inkluzivnoj privredi Srbije i regiona kroz ideje govornika i primere drugih uspešnih modela, saopštili su organizatori.