29. novembar 2023 10:48

Grad Beograd i Er Srbija biće domaćini Svetskog samita o avijaciji CAPA 2024

Izvor: TANJUG

podeli vest

Grad Beograd i Er Srbija biće domaćini Svetskog samita o avijaciji CAPA 2024

Foto: Shutterstock.com/fongbeerredhot, ilustracija

BEOGRAD - Grad Beograd i avio-kompanija Er Srbija će sledeće godine biti domaćini ključnog globalnog događaja u oblasti avio-saobraćaja - Svetskog samita o avijaciji CAPA 2024, koji će se održati 21. i 22. novembra 2024 godine, saopštila je danas Er Srbija.

Samit koji koji jednom godišnje organizuje renomirana ekspertska organizacija Centar za avijaciju (CAPA) okupiće više od 250 svetskih lidera iz avio-industrije i biće izvanredna prilika da Beograd pokaže svoju posvećenost unapređenju vazdušnog saobraćaja na globalnom nivou, navodi se u saopštenju Er Srbije.

CAPA Airline Leader Summit World & Awards for Excellence okuplja generalne direktore i visoko pozicionirane predstavnike najvažnijih globalnih i regionalnih avio-kompanija, aerodroma i drugih učesnika u lancu vazdušnog prevoza putnika i robe, turizma i kongresnih putovanja iz oko 40 zemalja širom sveta, dodaje se u saopštenju.

"Veoma nas raduje što je Beograd prepoznat kao odlično mesto za dijalog ključnih aktera avio-industrije i izuzetna je čast što ćemo zajedno sa Gradom Beogradom biti domaćini ovog skupa", izjavio je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

On se tom prilikom zahvalio Gradu Beogradu koji je, prema njegovim rečima, prepoznao značaj ove vrste događaja i Vladi Republike Srbije koja pruža kontinuiranu podršku razvoju avio-saobraćaja u Srbiji, jednom od ključnih segmenata sveukupnog ekonomskog razvoja.

"Uveren sam da će svi naši gosti otići sa Samita prepuni utisaka o gradu, kao i o novim perspektivama u avio-industriji", zaključio je Marek.

Velika pažnja će na Samitu biti posvećena glavnim trendovima i najvažnijim aspektima avio-industrije u 2024. godini, ali i sagledavanju učinaka, uz stručan uvid i profesionalne zaključke o budućnosti avijacije, ističe se u saopštenju.

"Svetski samit o avijaciji CAPA je centralni događaj svih CAPA skupova tokom godine. Izuzetno smo srećni što Samit dovodimo u Beograd da bismo prikazali tu destinaciju i gostoprimstvo jedne izvanredne zemlje", rekao je direktor za sadržaje i marketing CAPA Centra za avijaciju Marko Navaria.

Prema njegovim rečima, ovaj samit će biti prilika da se istaknu teme koje su važne za avijaciju na globalnom nivou i da se čuju glasovi ključnih učesnika u avio-industriji celog sveta.

U toku CAPA Samita u Beogradu će biti dodeljene nagrade za izvrsnost avio-kompanijama i aerodromima koji su se tokom 2024. godine posebno istakli u poslovanju i dokazali se kao lideri i inovatori, naglašava se u sapštenju.

Predviđene su nagrade u sledećim kategorijama: Avio-kompanija godine, Nisko-tarifna kompanija godine, Regionalna avio-kompanija godine, Avio-preokret godine, Novoosnovana avio-kompanija godine, Veliki aerodrom godine, Srednji aerodrom godine, Regionalni aerodrom godine, Generalni direktor godine i Inovacija godine.

Među domaćinima CAPA Samita do sada su bili Sidnej, Singapur, Doha, Mančester i drugi gradovi.