5. februar 2024 12:44

Sombor predstavio turističku i gastronomsku ponudu u Ljubljani

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sombor predstavio turističku i gastronomsku ponudu u Ljubljani

Foto: Turistička organizacija Grada Sombora

SOMBOR - Turistička organizacija grada Sombora nastupila je na 34. Sajmu turizma "Alpe Adria" u Ljubljani, na štandu Turističke organizacije Vojvodine i predstavila svoju turističku i gastronomsku ponudu, kao i ponudu Speijalnog rezervata "Gornje Podunavlje".

Od 31. januara do 3. februara organizovan je Sajam turizma, "Alpe Adria", koji je bio posvećen aktivnom turizmu, kampingu i promovisanju zelenog i održivog turizma, navodi se u saopštenju Turističke organizacije grada Sombora.

Poslednjeg dana januara, Turistička organizacija Vojvodine je organizovala "Vojvođansko veče", takođe u Ljubljani, na kojem su predstavnici medija, turistički radnici, pripadnici turističke privrede i diplomate bili u prilici da degustiraju vojvođanske specijalitete.

Posetioci sajma su imali priliku da prošetaju Somborom i njegovom okolinom u virtuelnoj šetnji sa VR naočarama, a predstavljena je i ponuda Specijalnog rezervata prirode "Gornje Podunavlje", smeštajna ponuda, ponuda vinskog turizma, kulturnog, seoskog turizma, kao i gastronomska ponuda na salašima i ponuda tradicionalnih zanata Sombora.

Održani su i sastanci sa partnerima na projektu dalje popularizacije biciklističkih staza "Evropskog Amazona".