12. februar 2024 20:30

Savo Bakmaz dobitnik priznanja za najboljeg finansijskog direktora u 2023. godini

Izvor: TANJUG

podeli vest

Savo Bakmaz dobitnik priznanja za najboljeg finansijskog direktora u 2023. godini

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Udruženje finansijskih direktora Srbije (UFDS) danas je dodelilo priznanje "Finansijski direktor godine" generalnom i finansijskom direktoru kompanije MaxBet Savu Bakmazu, za uspeh i projekte koje je ostvario na toj funkciji u prethodnoj godini.

Pored Bakmaza, u izboru za najboljeg finansijskog direktora našli su se finansijski direktor Nelt grupe Marko Cilić i finansijski direktor kompanije Novelic Slobodan Žepinić.

 

Bakmaz je istakao da je prilikadniji naziv za nagradu najuspešniji finansijski direktor u prethodnoj godini, jer se među okupljenima nalaze najbolji finansijski direktori iz kompanija u Srbiji.

"Svi mi ovde možemo da budemo najbolji finansijski direktor, možda je bolji naziv najuspešniji finansijski direktor u prethodnoj godini. Mislim da kategorija najbolji finansijski direktor ne postoji, jer ono što je najbolje za jednu firmu, nije najbolje za drugu firmu", ukazao je Bakmaz.

 

Prema njegovim rečima, kao mlad finansijski direktor je u Udruženju finansijskih direktora Srbije sticao nova znanja od starijih kolega.

"Ono što je veliko bogatsvo ovog udruženja je nesebično deljenje znanja. U odnosu na 2014. godinu, do danas, svi smo svedoci koliko se pozicija finansijskog direktora promenila. Nekada se očekivalo samo da proknjižimo završni račun i uradimo pozitivnu reviziju. Kroz naše udruženje smo podizali standarde pa smo pričali o poreskim optimizaciji i digitalizaciji", rekao je Bakmaz.

 

Dodao je da je Udruženje podiglo standard za poziciju finansijskog direktor u Srbiji.

Finansijski direktor kompanije Dijamant Anastasia Čučulis Cvetković, koja je bila i članica žirija, navela je da izbor najboljeg finansijskog direktora u prethodnoj godini nije bio lak zadatak.

"Savina mala prednost je bila u tome što je imao ključnu ulogu u jednoj od najznačajnijih transakcija u celom regionu, koja je bila izuzetno kompleksna sa sa aspekta tržišta prebrodio sve prepreke i jednako dobro vodio kompaniju u izazovnom periodu tokom same transakcije. Dobitnik je osmislio prodaju kompanije MaxBet strateškom partneru u industriji ", naglasila je Čučulis Cvetković.

 

Nagrada "Najbolji finansijski direktor godine" dodeljuje se za uspeh i projekte koje finansijski direktor vodi u okviru funkcije finansija, a Udruženje koje dodeljuje ovu nagradu je strukovna asocijacija koja okuplja finansijske direktore na teritorije Srbije.