4. mart 2024 21:07

Milo Marković: Kompanija Dunav osiguranje ispunila ciljeve za 2023. godinu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milo Marković: Kompanija Dunav osiguranje ispunila ciljeve za 2023. godinu

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

KOPAONIK - Nakon veoma izazovne 2022. godine koja je bila obeležena geopolitičkom krizom i inflacijom kao proizvodom te krize, kompanija Dunav osiguranje postavila je optimistične ciljeve, a to je pre svega zadržavanje liderske pozicije na tržištu, rekao je večeras na Kopaniku član Izvršnog odbora te kompanije Milo Marković.

On je za Tanjug istakao da se, među ciljevima kompanije, nalaze i rast premija osiguranja kao i racionalizacija troškova.

"Sada kada su poznati rezultati za 2023. godinu, mogu reći da smo uspeli u tim ciljevima. Tržišno učešće je 26 odsto čime smo ostali lideri na tržištu, premija osiguranja je preko 40 milijardi dinara, čime je rast premije od preko 14 odsto u odnosu na 2022. godinu", rekao je on.

Kaže da je kompanija posebno ponosna na visokostepene brzine u likvidaciji i isplati šteta, koje su, dodaje, ove godine i dalje rasle, ali u manjoj stopi nego 2022. godine.

U Dunav osiguranju ističu da je ta kompanija pokazala zavidnu efikasnost u rešavanju odštetnih zahteva, likvidaciji i isplati šteta.

To, kako navode, najbolje ilustruje podatak da poslednjeg dana 2023. godine kompanija u svojim bilansima gotovo da nema neisplaćenih likvidiranih šteta, odnosno one su manje od 0,3 odsto.

"Sve ovo šalje poruku našim korisnicima usluge, našim osiguranicima, da je reč o jednom stabilnom biznisu i da su njihova prava visoko garantovana", dodao je Marković.