7. mart 2024 15:30

Turistička organizacija Beograda na Sajmu turizma u Berlinu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Turistička organizacija Beograda na Sajmu turizma u Berlinu

Foto: TOB

BERLIN - Prvog dana jednog od najvećih sajmova turizma "ITB 2024" u Berlinu, predstavnici Turističke organizacije Beograda (TOB) sastali su se sa predstavnicima Svetske turističke federacije gradova (WTCF) čiji je TOB član i razgovarali o budućoj saradnji i aktivnostima Srbije na kineskom tržištu.

Kako je saopšteno iz TOB, pomoćnik direktora TOB Irena Aleksić i šef Kongresnog biroa Beograda Aleksandar Mitrović razgovarali su sa visokim menadžerom u WTCF, Ričardom Matuzevičom o budućoj saradnji i aktivnostima na kineskom tržištu, imajuću u vidu najavu otvaranja još dve direktne avio linije između Beograda i gradova Šangaj i Guangdžou, što će višestruko povećati broj turista iz NR Kine.

Na sastanku je, kako se navodi, bilo reči o kandidaturi Beograda za veliki događaj u organizaciji WTCF, kao i o podršci promotivnom događaju koji TOB planira u Pekingu na jesen ove godine u saradnji sa Ambasadom Srbije u Kini.

Turisti iz Kine se godinama unazad nalaze u prvih pet na listi po broju dolazaka i ostvarenih noćenja u Beogradu, što ukazuje na značaj ovog tržišta za Beograd i Srbiju, kao i ogroman potencijal rasta, navodi se u saopštenju.