21. mart 2024 16:19

Momirović: Narod ostaje da živi u mestima gde ima lekara, pošte i prodavnice

Izvor: TANJUG

podeli vest

Momirović: Narod ostaje da živi u mestima gde ima lekara, pošte i prodavnice

Foto: TANJUG/MUST/ Đorđe Krstić

BEOGRAD - Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović posetio je danas maloprodajni objekat "Vule market" u Sremčici, i tom prilikom rekao da je za razvoj lokalnih zajednica najvažnija infrastruktura koja, osim pošta, domova zdravlja, vrtića i škola, prodrazumeva i dobro snabdevene i uredne prodavnice.

Ministar je naglasio da svaka kuća u Srbiji, a naročito u prigradskim i seoskim sredinama, mora da ima dostupnu modernu trgovinu koja će biti dobro snabdevena.

Najavio je dodatnu podršku trgovini u manjim sredinama, navodi se u saopštenju Ministarstva.

"Vlada Republike Srbije radi na novom Zakonu o trgovini koji treba da omogući podsticaje za razvoj trgovine u ruralnim sredinama. Obaveza i politika Vlade Republike Srbije je da omogući jednake uslove za život svim našim građanima. Svaka porodica mora da ima lako dostupne kvalitetne proizvode", rekao je Momirović.

Istakao je i da lokalne prodavnice, poput one koje je obišao, igraju ključnu ulogu za razvoj lokalne ekonomije.

"Želimo da podržimo lokalne trgovine jer ćemo na taj način doprineti otvaranju novih radnih mesta širom Srbije. Takođe, ovim modelom razvoja trgovine doprinećemo i snažnijoj podršci lokalnih proizvođača koji pružaju kvalitetne proizvode našim građanima", zaključio je Momirović.