27. mart 2024 15:36

Dodeljena priznanja najboljim brendovima, domaćim proizvodima i kompanijama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dodeljena priznanja najboljim brendovima, domaćim proizvodima i kompanijama

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Najboljim brendovima u Srbiji, domaćim proizvodima i najodgovornijim kompanijama i organizacijama koje posluju u Srbiji, danas su uručena priznanja "Miljenik potrošača", "Moj izbor" i "Dobročinitelj".

Akcije "Miljenik potrošača", "Moj izbor" i "Dobročinitelj" organizovalo je udruženje "Moja Srbija", u okviru kampanje "Najbolje u Srbiji", u saradnji sa Centrom potrošača Srbije i uz podršku Grada Beograda.

Kampanja "Najbolje u Srbiji" pokrenuta je sa ciljem podsticanja razvoja domaće proizvodnje i promocije najodgovornijih kompanija, organizacija i pojedinaca u našoj zemlji.

Priznanja "Miljenik potrošača", dodeljena su kompaniji Lidl Srbija u kategoriji trgovina, Smokiju u kategoriji grickalice, Ceresitu u kategoriji građevinarstvo, neXtu u kategoriji bezalkoholni napici i Legend World Wide u kategoriji odeća i proizvodi od tekstila.

Ovo priznanje, kako je rečeno na dodeli, dodeljuje se isključivo na osnovu glasova potrošača omiljenim brendovima na srpskom tržištu bez obzira na poreklo brendova ili kompanija u čijem su oni vlasništvu.

Dobitnici priznanja "Moj izbor" koje se dodeljuje najboljim domaćim proizvodima i brendovima su : Zlatiborac u kategoriji meso i mesne prerađevine, Dijamant u kategoriji ulje, prilozi i prelivi, Zaječarsko, u kategoriji pivo, zatim Forma Ideale u kategoriji nameštaj i Plazma keks u kategoriji slatkiši.

Ovogodišnji dobitnik priznanja "Moj izbor"je i kompanija Dunav osiguranje u kategoriji osiguravajućih društva i Merix u kategoriji kozmetika i sredstva za higijenu.

Priznanja "Dobročinitelj 2024", za društveno odgovorne aktivnosti tokom 2021, 2022. i 2023. danas su uručena Wiener Städtische osiguranju, Dm drogeriji markt, Heineken Srbiji, Banci Intesa,kompaniji Bambi i Banki hrane Vojvodina.

Priznanje "Dobročinitelj" je uručeno i kompaniji NIS za kontinuirani doprinos zajednici za 15 godina sprovođenja programa "Zajednici zajedno".

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR dobilo je Zlatnu plaletu "Dobročinitelj", za svoj nemerljiv doprinos i podršku deci i roditeljima koji prolaze kroz ovakvu vrstu lečenja.

Glasanje u okviru kampanje "Najbolje u Srbiji 2024" počelo je 10. januara 2024.

Priznanje "Miljenik potrošača" dodeljuju se ove godine po četvrti put najboljim brendovima na tržištu Srbije, dok se priznanje "Moj izbor" za najbolje domaće proizvode i brendove dodeljuje po 14 put.

Kako je rečeno na dodeli priznanja, da bi se saznalo kojim brendovima potrošači najviše veruju, svake godine se sprovodi istraživanje na nivou čitave zemlje i u koje je uključeno 2.000 ispitanika.

Anketiranje je metodom "ice u lice" i vrši je tim obučenih anketara.

Glasanje se organizuje u dva kruga, tako što u prvom krugu glasaju korisnici interneta, a brendovi sa najvećim brojem glasova se plasiraju u finale, gde i ih, u svakoj kategoriji, čeka po pet najbolje plasiranih brendova.