28. mart 2024 15:05

Đorđe Milićević: Kruševcu ponuđeno da ponovo aplicira za organizaciju letnjih kampova

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đorđe Milićević: Kruševcu ponuđeno da ponovo aplicira za organizaciju letnjih kampova

Foto: TANJUG/DUŠKO VUKAJLOVIĆ

BEOGRAD - Ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević izjavio je danas da je Kruševcu ponuđeno da ponovo aplicira sa kvalitetnim projektom organizacije letnjih kampova.

Kako se navodi u saopštenju, Milićević je rekao da ne postoji bolje mesto u Srbiji od Kruševca gde bi kroz upoznavanje srednjevekovnog nasleđa mališani koji žive van Srbije više naučili o istoriji srpskog naroda.

On je naglasio da je veoma pozitivne utiske čuo od dece iz dijaspore koja su bila učesnici kampa prošle godine i koja se, kako kaže, sećaju svakog sadržaja koji je za njih bio organizovan u Kruševcu.

"To je bio povod da danas dođem i porazgovaram sa gradonačelnikom Kruševca Ivanom Manojlovićem i njegovim timom i da ponudimo da ovaj grad ponovo aplicira sa kvalitetnim projektom organizacije letnjih kampova za decu iz dijaspore", rekao je Milićević.

Dodaje se da je Milićević naglasio da je od gradonačelnika Kruševca čuo veoma dobre inicijative vezane za saradnju lokalne samouprave, države i naših ljudi u dijaspori.

"Prihvatam sve sugestije i predloge kako bi unapredili saradnju sa dijasporom u saradnji sa lokalnim samoupravama. Prošlogodišnji letnji kampovi su bili pionirski korak koji smo realizovali", rekao je on.

U saopštenju Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom se ističe da je grdonačelnik Kruševca potvrdio da će se taj grad odazvati na poziv ministra i da će pripremiti svu potrebnu dokumentaciju kako bi i ove godine organizovao kamp za decu iz dijaspore.

Manojlović je najavio i da se planira organizacija velikog skupa u Kruševcu na kome bi učestvovali uticajni i ugledni Srbi koji žive u inostranstvu.