13. januar 2023 10:31

Ziđin Koper: Radnici i ove godine mogu da računaju na novo uvećanje zarada

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ziđin Koper: Radnici i ove godine mogu da računaju na novo uvećanje zarada

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić, arhiva

BOR - Kompanija Srbija Ziđin Koper pozvala je predstavnike sindikata da nastave razgovore na realnim osnovama jer, kako je navela u saopštenju, protestima i širenjem neistina štete interesima i kompanije i svih njenih zaposlenih, i poručila da ove godine sledi novo povećanje zarada.

Srbija Ziđin Koper je istakao da su od preuzimanja kompanije plate zaposlenih porasle 61,5 odsto.

"Prosečna neto zarada zaposlenih porasla je za 61,5 odsto u odnosu na 2018. godinu kada je iznosila 68.160 dinara. Prosečna zarada u kompaniji sada iznosi više od 110.000 dinara, što je i za 50,3 odsto više u odnosu na republički prosek na kraju 2022. godine", navodi se u saopštenju.

Za naše zaposlene je važno da znaju da i ove godine mogu da računaju na novo uvećanje zarada, što predviđa novi Pravilnik o radu, na temelju naše odgovorne poslovne politike, kao i profesionalnosti i posvećenosti naših zaposlenih, poručio je Ziđin.

Kompanija dodaje da je za četiri godine uspešnog poslovanja u Srbiji pokazala isključivo brigu i odgovornost prema svojim zaposlenima i zajednici u kojoj posluje, poštujući pri tom i zakone Republike Srbije i interna akta kompanije.

Takođe, navode da su na ime različitih poreza otkako je Ziđin preuzeo kompaniju u budžet Republike Srbije uplatili 348 miliona dolara.

"Čak i u uslovima svetske krize, omogućili su nam i da uvećamo broj zaposlenih ZA 2.783, pa danas naš tim broji više od 6.100 ljudi. Koliko nam je stalo do svakog zaposlenog, pokazali smo i kada smo sačuvali oko 1.000 radnika u topionici, obezbedivši im redovne zarade, iako usled rekonstrukcije, topionica mesecima nije u funkciji", navela je kompanija.