2. april 2024 12:47

Sajam tehnike i tehnoloških dostignuća od 21. do 24. maja na Beogradskom sajmu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sajam tehnike i tehnoloških dostignuća od 21. do 24. maja na Beogradskom sajmu

Foto: TANJUG/NEMANJA JOVANOVIĆ

BEOGRAD - Na Beogradskom sajmu će od 21. do 24. maja biti održan 66. međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, najstarija tehničko-tehnološka izložbena manifestacija u ovom delu Evrope, specijalizovana za oblast proizvodnih tehnologija.

Na ovoj manifestaciji, tokom četiri dana predstaviće se domaći i strani izlagači, među kojima su i ključni promoteri tehničko-tehnoloških trendova u svetu.

"Koncepcijski akcenat sajma je na inovacijama i novim tehnologijama, na fabrikama budućnosti i industrijskoj automatizaciji, elektroenergetici i energetskoj infrastrukturi", navedeno je u saopštenju Beogradskog sajma.

Naglašava se da Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća predstavlja važan faktor privrednog razvoja i ima značajan uticaj na budući razvoj industrije Srbije i regionalnu saradnju.

Podseća se da je Sajam tehnike i tehničkih dostignuća koji se održava u Beogradu član Međunarodne unije sajmova (UFI, Pariz) od 1957. godine.

Manifestacija će se održati u halama 1, 1A, 2, 3, 3A, a radno vreme biće od 10 do 18 časova.

Cena pojedinačne ulaznice biće 500 dinara, grupne 300, za učenike osnovnih i srednjih škola i studente 100 dinara, dok će poslovna propusnica koštati 3.000 dinara, a parking će se naplaćivati 150 dinara po satu.

Beogradski sajam podseća da je na prošlogodišnjem Međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća učestvovalo 485 izlagača, od kojih su 220 bili inostrani iz 27 zemalja, a registrovano je blizu 19.000 posetilaca.