5. april 2024 13:31

Uloga javnih službi za zapošljavanje ključna pri zapošljavanju stranih radnika

Izvor: TANJUG

podeli vest

Uloga javnih službi za zapošljavanje ključna pri zapošljavanju stranih radnika

Foto: TANJUG/J. Savić, ilustracija

BEOGRAD - Uloga javnih službi za zapošljavanje je ključna kada se govori o zapošljavanju stranih radnika i njihovoj zaštiti, rečeno je danas na sastanku predstavnika Slovenačkog zavoda za zapošljavanje i beogradske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), objavila je NSZ.

Zaključeno je i da međusobna partnerska saradnja, kao i saradnja sa drugim institucijama nadležnim za efikasno zajedničko upravljanje migracijama radne snage, mora biti ojačana.

Prethodno su delegacije, koje su predvodili direktor NSZ Zoran Martinović, zamenik direktora Petar Jarić i direktorka Slovenačkog zavoda za zapošljavanje Greta Metka Barbo Škerbinc, razgovarale o primeni Sporazuma o zapošljavanju državljana Srbije u Sloveniji, migracijama i izdavanju dozvola za rad strancima, kao i procedurama za pristupanje mreži javnih zavoda za zapošljavanje EURES.

Delegacije su razmenile i informacije u vezi sa aktuelnim stanjem na tržištima rada u njihovim zemljama i najboljim praksama za podršku nezaposlenim licima i poslodavcima.