11. april 2024 14:27

Delta Auto grupa predstavila ekskluzivni Maserati salon u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Delta Auto grupa predstavila ekskluzivni Maserati salon u Beogradu

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Delta Auto grupa predstavila je danas ekskluzivni Maserati salon u Beogradu kojim je završena prva faza projekta Delta Auto grupe da u Srbiji sagradi najveće multibrend auto-moto dilerstvo površine od skoro 17.000 metara kvadratnih.

U salonu su izloženi najnoviji prestižni modeli, poput Grecale, kao i jedan od 75 primeraka u svetu Maserati GranTurismo Trofeo Primaserie, a kupci imaju priliku i da kroz program Fuoriserie kreiraju individualan i potpuno autentiučan primerak Maseratija.

Prostor je koncipiran na način da su automobili posebno osvetljeni i izloženi poput skulptura u umetničkoj galeriji, s idejom da u centralnom mestu bude posetilac koji istražuje suštinu brenda.

Generalna direktorka Delta Auto grupe Aleksandra Đurđević istakla je da se radi o prvom salonu u ovom delu Evrope po najvišim i standardima prestižnog italijanskog proizvođača automobila.

Dodala je da je salon u Beogradu završetak prve faze jednog od najvećih projekata Delte i jednog od najvećih ciklusa investiranja.

"Ulazimo u dva kapitalna projekta, imamo miltibrend salon i naš veliki trening centar, što je sa strateškog aspekta jako važno za dalji razvoj Delta Auto grupe, ali poseban akcenat stavljamo upravo na luksuzni i premium segment i uvereni smo da ćemo, počev sa ovim salonom, stvoriti novu dimenziju iskustva naših klijenata i za našu zemlju", rekla je Đurđević.

Navela je da je plan da se u Srbiji napravi najveći i najzeleniji salon automobila.

Dodala je da će se, posle završetka druge faze projekta, veliki salon prostirati na 17.000 kvadratnih metara, na kojima će biti smešteni saloni Honda, BMW, Mini, salon motocikala na prvom spratu, uključujući i KPM, kao i da će se na drugom spratu nalaziti kancelarijski porstor, dok će na dva nivoa ispod zemlje biti smeštena garaža kapaciteta 600 mesta.

Istakla je da će se prilikom igradnje obratiti posebna pažnja na ekologiju i zaštitu životne sredine, te da će 30 odsto energije dolaziti iz solarnih panela, kao i da će se 70 odsto korišćene vode vraćati nazad u sistem na ponovno korišćenje.

Navela je i da se dva najveća postojećša objekta biti sačuvana i "reciklirana", čime će se uštedeti skoro 3.000 tona betona i 300 tona čelika.

Regionalni direktor za brend Maserati i direktor razvoja novih biznisa Delta Auto grupe Lazar Radanov Radičev istakao je da se radi o novom poglavnju u istoriji Delta auto grupe i najvišem nivou ponude te kompanije.

Naglasio je da je centralna tačka salona posetilac i njegovo iskustvo.

"Posetilac salona treba da ima priliku da se upozna sa onim što je zapravo suština Brenda maserati, a to nije samo automobil, već luksuzni životni stil", istakao je Radanov Radičev.

Dodao je da je salon napravljen u skladu sa najvišim standardima, stavljajući Beograd rame uz rame sa svetskim metropolama i podužući lestvicu kvaliteta u domaćoj auto industriji.

Naveo je da će posetioci imati na raspolaganju imati originalne Maserati proizvode kako iz putne, tako i iz kolekcije raznih sitnih aksesoara i odevnih predmeta.

"Maserati je inače poznat po raznim upsešnim crossbrending projektima i u ovom momentu u ovom salonu mogu da se nađu artikli iz saradnje sa poznatim brednovima", rekao je Radanov Radičev.

Istakao je i uverenje da je pred ovim brendom u našoj zemlji svetla budućnost.

Uz novi Maserati salon, otvoren je i najsavremeniji ovlašćeni multibrend servis sa 46 radnih mesta, od čega se 26 odnosi na mehaniku automobila, 10 na motocikle i 10 na limarko-farbarsku radionicu.

Ovaj servis pruža kompletnu servisnu podršku i vrhunsku uslugu održavanja vozila uz pomoć najsavremenije opreme, alata i robotizacije.