18. april 2024 10:11

Čadež: Konferencija "InterConnect" značajna, povezuje velike kompanije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Čadež: Konferencija "InterConnect" značajna, povezuje velike kompanije

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež rekao je danas da dvodnevna konferencija "InterConnect", koja je okupila predstavnike 18 međunarodnih i više od 80 domaćih kompanija iz industrija metala, gume, plastike i mašinstva, predstavlja tradicionalni način povezivanja velikih kompanija i da su posle prvog dana njenog održavanja u Beogradu reakcije pozitivne.

Čadež je za RTV Pink naveo da već treći put Privredna komora Srbije učestvuje u organizaciji konferencije "InterConnect" koja je počela juče u Beogradu.

"InterConnect je postao zapravo jedan tradicionalni način povezivanja velikih kompanija, posebno iz automobilske, elektroindustrije, industrije plastike, koje povezuje velike, velike kompanije iz EU, Nemačke, Švajcarske ovaj put i Slovenije, sa našim kompanijama, srednjim proizvođačima, koji i te kako mogu da budu konkurentni i koji su spremni, a nisu na tim tržištima", naveo je Čadež.

Posle prvog dana održavanja konferencije "InterConnect", dodaje Čadež, reakcije su pozitivne, a kompanije iz Srbije su ovoga puta još bolje pripremljene.

"Ovoga puta smo se više trudili da pripremimo naše kompanije, nije stvar u tome da ih samo povežete, tu ima puno standarda koji moraju da se ispoštuju. Pregovori obično traju dosta dugo, ali kada jednom uđete u međunarodni lanac dobavljača, kada se jednom nađete unutra kao kompanije Srbije, onda tu ostanete i razvijate se zajedno sa velikima", rekao je Čadež.

Na pitanje kakvi su benefiti sajma privrede u Mostaru, Čadež navodi da u tom gradu posluje veliki broj kompanija iz Srbije, a da je najveći interes u sektoru prehrane.

"To je ono što uvek vidimo kada je sajam u Mostaru u pitanju, ali ono što će posebno da učini još bolju privrednu saradnju s tim regionom jeste redovna avionska linija, jer čim je uvedete lakše ćete da napravite posao", rekao je on.