18. april 2024 14:58

MTEL Nemačka otvorila poslovnicu u Menhengladbahu/Dizeldorfu

Izvor: TANJUG

podeli vest

MTEL Nemačka otvorila poslovnicu u Menhengladbahu/Dizeldorfu

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

DIZELDORF/MENHENGLADBAH - Ćerka firma Telekoma Srbija MTEL Nemačka otvorila je danas poslovnicu u Menhengladbahu, nedaleko od Dizeldorfa, čime je kompanija Telekom Srbija nastavila širenje svog poslovanja na evropskom tržištu.

Na svečanosti organizovanoj povodom otvaranja poslovnice prisustvovali su generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić i generalni direktor MTEL Nemačka Stefan Božić.

Kompanija MTEL Nemačka u svojim novootvorenim prodajnim mestima korisnicima nudi usluge mobilne telefonije (pripejd i postpejd) i televizije, što će korisnicima iz Nemačke omogućiti da postanu deo jedinstvene MTEL zone i na taj način obavljaju besplatne pozive unutar MTEL zone i mts mreže u Srbiji.

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je da je Nemačka, nakon uspeha MTEL-a na tržištu Austrije i Švajcarske, bila sledeći logični korak.

"Napravili smo jedinstvenu uslugu atraktivnu za sve stanovnike Nemačke, posebno uvažavajući brojnu dijasporu sa prostora bivše Jugoslavije koja ovde živi, ali i dijaspore drugih zemalja", istakao je Lučić.

Kako je naveo, kompanija ima velika očekivanja kada je u pitanju nemačko tržište s obzirom na kvalitet usluge koji nudi.

"To ne bi bilo moguće bez sjajne saradnje sa našim partnerima iz Vodafona, na čemu bih im zahvalio ovom prilikom. Ovo su dva nova prodajna mesta, a do kraja godine će ih biti ukupno 30 širom Nemačke. Pozvao bih sve zainteresovane da posete naše poslovnice, uvere se u kvalitet usluga i postanu naši korisnici", poručio je Lučić.

Generalni direktor MTEL Nemačka Stefan Božić naglasio je da će korisnici MTEL Nemačke biti deo jedinstvenog MTEL tržišta.

"Korisnici MTEL Nemačka neće menjati svoj postojeći broj, a postajući deo jedinstvene MTEL zone razgovori sa rodbinom i prijateljima u MTEL mrežama u Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji, kao i mts mreži u Srbiji, biće im besplatni u okviru odabranog paketa", kazao je Božić.

Govoreći o ponudi televizijskog sadržaja MTEL televizije, Božić je dodao da ponudu karakterišu kvalitet i raznovrsnost.

"Ponudu čine najgledaniji kanali iz regiona bivše Jugoslavije, najbolji sportski i najatraktivniji serijski i filmski program na jeziku koji svi razumemo. Takođe, korisnička podrška je na našem jeziku, što mnogim korisnicima olakšava komunikaciju", zaključio je Božić.

Direktorka za tehniku Vodafona Tanja Rihter navela je da se raduje saradnji sa MTEL Nemačkom.

"Korisnici MTEL-a dobijaju pristup auto-putu mobilnog interneta koji pruža visoke brzine prenosa podataka i dovoljno kapaciteta za digitalni svakodnevni život. Zahvaljujući stalnom proširenju mreže, Vodafonova LTE mreža dostupna je za više od 99 osto ljudi", rekla je Rihter.

MTEL Nemačka je otvorila i prodajno mesto u Minhenu, a uskoro se očekuje i otvaranje poslovnice u Bohumu.

Usluge MTEL Nemačka su dostupne putem sajta www.mtelgermany.de/sr i preko razgranate mreže distributera poput Lekerlanda, koji obuhvata nemačku poštu, najveći deo benzinskih pumpi (OMW, ENI) i veliki broj trafika širom zemlje.

Do kraja godine u Nemačkoj će biti otvoreno ukupno 30 poslovnica.