27. maj 2024 16:27

Prijave za Startech program podrške inovacijama do 31. maja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Prijave za Startech program podrške inovacijama do 31. maja

Foto: NALED

BEOGRAD - Prijave na konkurs za bespovratna finansijska sredstva za startape, preduzetnike, mikro, mala i srednja preduzeća (MMSPP) i sve one koji imaju inovativne biznis ideje u okviru StarTech programa mogu se podneti do 31. maja.

Program StarTech sprovode NALED i Vlada Republike Srbije, uz podršku kompanije Philip Morris, a u okviru ovog četvrtog godišnjeg konkursa.

Kandidati mogu da konkurišu za bespovratna finansijska sredstva u vrednosti do 50.000 dolara, kao i Program ubrzanog razvoja (Soft Acceleration Program), koji ima za cilj da biznisima pomogne u prilagođavanju proizvoda za tržište, pronalaženju investitora i korisnika, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu StarTech programa.

Nakon prve tri godine programa, tokom kojih je podrška u većoj meri bila usmerena na inovacije u ranoj fazi razvoja, aktivnosti podrške nastavljamo sa većim fokusom na projekte većeg nivoa spremnosti za izlazak na domaća i strana tržišta investicija, proizvoda i usluga - u odnosu na ranije godine, program nije namenjen neformalnim timovima i projektima koji nisu započeli razvoj proizvoda.