20. mart 2023 11:26

Njujork komjuniti banka kupiće glavni deo Signačer banke za 2,7 milijardi dolara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Njujork komjuniti banka kupiće glavni deo Signačer banke za 2,7 milijardi dolara

Foto: AP Photo/Bobby Caina Calvan, File

NJUJORK - Njujork komjuniti banka (New York Community Bank) kupiće glavni deo Signačer banke u vrednosti od 2,7 milijardi dolara, nakon što prvi dogovori nisu uspeli.

Federalna agencija za osiguranje depozita (FDIC) objavila je da Njujork komjuniti banka pristala da kupi deo imovine Signačer banke

u vrednosti od 38,4 milijarde dolara, što je trećina od njene ukupne imovine, čija vrednost se procenjuje na 110 milijardi dolara.

Preostalih 60 milijardi dolara aktive Signačer banke ostaće pod kontrolom američkih regulatora dok se konačno ne prodaju, objavili su iz FDIC, prenosi Rojters.

Banka, čije sedište je na Menhetnu, propala je za samo 48 sati nakon što je banka Sicilijumska dolina objavila bankrot i izazvala pometnju na berzi.

Nakon što je kalifornijska banka propala poverioci su se zabrinili za status Signačer banke zbog njenog proširenja i na tržište kriptovaluta.

Banke procenju da će propast Signačur banke koštati fond za osiguranje depozita oko 2,5 milijardi dolara.

Guvernerka Njujorka Keti Hočul je pokušala da uveri građane da je bankarski sistem države siguran nakon propasti Signačer banke prošle nedelje.