7. decembar 2023 12:41

Linda Jakarino: Iks će početi da zapošljava inženjere u Japanu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Linda Jakarino: Iks će početi da zapošljava inženjere u Japanu

Foto: AP Photo, File/Noah Berger

SAN FRANCISKO - Platforma društvenih medija Iks počeće da zapošljava inženjere u Japanu, saopštila je izvršna direktorka Linda Jakarino u današnjoj objavi, prenosi Rojters.

Japanski medij Nikei je ranije izvestio da je Lakarino najavila da će platforma Iks u narednoj godini započeti da zapošljava inženjere i formira tim za razvoj aplikacija koji će razvijati funkcije i reklamne proizvode za japansko tržište.

Razvojni tim će biti zadužen za stvaranje mehanizama za niske troškove oglasa kako bi istražio potražnje malih i srednjih preduzeća u Japanu, dodaje se u izveštaju.

Iks se bori da zadrži oglašivače otkada je Elon Mask kupio kompaniju u oktobru prošle godine, a poslednjih nedelja stanje se pogoršalo sa novim odlascima velikih brendova poput Epla, Volt Diznija i Vorner Bros Diskaverija, zbog porasta zabrinutosti u vezi sa antisemitskim sadržajem.

Mask je ponudio objašnjenje i izvinjenje po tom pitanju, rekla je Jakarino za azijski medij, dodajući da će Iks ojačati svoj tim u Japanu da se nosi sa neprikladanim sadržajem.