5. novembar 2023 20:41

Gradonačelnik Novog sada otvorio 14. Čvarak fest u Kaću

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gradonačelnik Novog sada otvorio 14. Čvarak fest u Kaću

Foto: Tanjug video

NOVI SAD- Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je danas otvaranju manifestacije ''Čvarak fest" u Kaću, koja se ove godine održava po 14. put, u organizaciji Udruženja građana ''Katu".

''Nakon jučerašnje 'Kupusijade' u Futogu, danas smo u Kaću na 14. po redu tradicionalnom „Čvarak festu“ koji u centar pažnje stavlja jedan od najpoznatijih vojvođanskih brendova - čvarak, a priliku da izlože razne domaće proizvode imaju izlagači iz cele Srbije i regiona. Drago mi je da vidim da ova manifestacija živi i raste, da je prepoznatljiva i u regionu i da iz godine u godinu privlači sve više turista i gurmana željnih dobre hrane, tradicije i prijateljske atmosfere. Mislim da je postavljen domaći zadatak za narednu godinu, a to je još bolje, brojnije i kvalitetnije takmičenje i manifestacija'', izjavio je gradonačelnik Milan Đurić.

Đurić je istakao da ni loši vremenski uslovi nisu uspeli da pokvare dobru atmosferu i dodao da će Grad Novi Sad stajati iza događaja koji neguju i promovišu nasleđe, kulturu i tradiciju i tom prilikom čestitao Mesnoj zajednici koja je i ovaj put bila na visini zadatka i odlično organizovala ''Čvarak fest'', a takmičarima poručio da pokažu svoje umeće u punom sjaju.

Otvaranju 14. ''Čvarak festa'' prisustvovala je i ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić koja je izjavila da ni jaka kiša nije pokvarila dobro raspoloženje i u Kaću i istakla da treba da budemo ponosni na običaje, tradiciju i kulturu, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Novog sada.

Kać ovu manifestaciju neguje na ponos svih Novosađana, a ove godine je prijavljeno 38 ekipa za nadmetanje u pravljenju najboljih čvaraka, od kojih je nekoliko iz regiona, dok je prisutno 82 izlagača sa domaćim proizvodima iz cele Srbije.