30. novembar 2023 15:23

Sezona skijanje na Kopaoniku počinje 2. decembra

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sezona skijanje na Kopaoniku počinje 2. decembra

Foto: Shutterstock.com/Alexey Oblov, ilustracija

BEOGRAD - Skijaška sezona u Ski centru Kopaonik počeće u subotu, ranije nego što je prvobitno planirano, saopštili su iz Skijališta Srbije.

Skijanje će tog dana biti besplatno, dok će od 3. do 6. decembra skijaši moći da iskoriste popust od 70 odsto na poludnevne i dnevne karte, navode iz Skijališta Srbije.

Skijanje će biti besplatno i 7. decembra, prvog dana zvanične manifestacije Ski Opening, a Skijališta Srbije su obezbedila i tradicionalni popusti od 30 odsto od 8. do 10. decembra.

Iz tog javnog preduzeća navode da su zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima, intenzivno radili na pripremi staza kako bi skijašima omogućili da uživaju u vrhunskom iskustvu već od subote, 2. decembra.

"Svi sistemi za veštačko osnežavanje su već dve nedelje u funkciji, obezbeđujući odlične uslove za pripremu skijaških staza", navodi se saopštenju Skijališta, u kojem dodaju da će vrata ski centra Kopaonik otvoriti nedelju dana pre zvanične manifestacije Ski Opening, planirane od 7. do 10. decembra.

Kako preciziraju u tom periodu radiće žičara i pripadajuće staze Karaman greben, Mašinac, poligon za početnike sa pokretnom trakom i bob na šinama.

"U četvrtak, 7. decembra, prvog dana zvanične manifestacije Ski Opening, skijanje će takođe biti besplatno. Od 8. do 10. decembra tradicionalno smo obezbedili popust od 30 odsto na sve ski karte u ovom periodu, uključujući i zabavne sadržaje", navodi se u saopštenju kojim pozivaju sve ljubitelje skijanja da im se pridruže na Kopaoniku i uživaju u sjajnom početku sezone.