12. februar 2024 15:05

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam nastupaće na sajmu turizma u Beogradu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam nastupaće na sajmu turizma u Beogradu

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam nastupaće na 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu od 22. do 25. februara, a partner Sekretarijata u realizaciji nastupa na sajmu i ove godine je Garancijski fond AP Vojvodine.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević održao je danas konferenciju za medije povodom nastupa resornog sekretarijata, i naglasio da je saradnja sa Fondom preduslov uspešnog učešća na toj manifestaciji, navodi se u saopštenju Pokrajinske vlade.

"Na paviljonu Sekretarijata tokom prva dva dana predstavljaće se nosioci oznake kvaliteta 'Najbolje iz Vojvodine', trećeg dana tema je budućnost turizma i ugostiteljstva na teritoriji AP Vojvodine, a poslednjeg dana udruženja građana pokazaće svu šarolikost Vojvodine. U drugom segmentu je 'Vinska ulica', na kojoj će izlagati najmanje dvadeset vinara", rekao je Ivanišević.

Direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine Đorđe Raković je rekao da su prepoznati turistički i vinski potencijali Vojvodine.

"U poslednje četiri godine beležimo porast ulaganja u turizam i u vojvođanske vinarije. Prisutni smo direktno na tržištu i vidimo koliko je vinara koji se javljaju Garancijskom fondu i ljudi koji nameravaju da svoja sredstva ulože u turizam u Vojvodini. U prethodne dve godine smo zabeležili veliki rast izdatih garancija", naveo je Raković.

Dodao je da je znatan broj izdat u oblasti turizma i vinarstva, i da će Fond predstaviti svoje garantne linije na predstojećem sajmu.

Na konferenciji je govorio i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, kao predstavnik korisnika oznake kvaliteta "Najbolje iz Vojvodine" - koju resorni sekretarijat dodeljuje svake godine - za organizovanje manifestacije "Dani piva u Zrenjaninu".

"Sekretarijat je postavio pravac, koji ima dinamiku rasta u prethodnim godinama. 'Dani piva' predstavljaju jednu od najstarijih i najmasovnijih manifestacija, a ove godine se održavaju 39. put. Trudimo se da pored toga razvijamo i sportski i kongresni turizam", rekao je Salapura.

Tokom trajanja Sajma, a uz podršku resornog sekretarijata, predstaviće se i Departman za geografiju, turizam i ugostiteljstvo Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, kao jedna od najvažnijih obrazovnih ustanova u toj oblasti.

Ovogodišnji Međunarodni sajam turizma u Beogradu održava se od 22. do 25. februara, a zemlja partner je Indija.