29. novembar 2022 16:08

Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić: Sami odlučujemo o prolazu, to je najvažnije

Autor: Tanjug

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić: Sami odlučujemo o prolazu, to je najvažnije

Foto: Tanjug video

DOHA - Da mi je neko pre dve godine ponudio ovakvu situaciju, da nas pobeda protiv Švajcarske vodi u drugi krug, prihvatio bih sa obe ruke, izjavio je kapiten Srbije Dušan Tadić.

Fudbaleri Srbije posle poraza od Brazila (2:0) i remija protiv Kameruna (3:3) u petak od 20 sati protiv Švajcaraca odlučuju o prolasku u osminu finala.

"Bio je veliki pritisak pre četiri godine, samo je potrebno da se fokusiramo na fudbal. Ko bude bolji neka ide dalje. Svaki dan imamo pritisak, navikli smo na njega u klubovima", rekao je Tadić na konferenciji za medije i podsetio na sličnu situaciju iz kvalifikacija kada su uoči Lisabona "neplanski remizirali" sa Irskom i potom morali da pobede u Portugalu i uspeli.

Sergej Milinković-Savić rekao je da je situacija sa njegovim zglobom mnogo bolja, da će biti spreman za Švajcarce i obećao da će navijači videti njegovo najbolje izdanje.

"Moramo maksimalno da uđemo, pobedimo i ne smemo da gledamo unazad. Daćemo sve od sebe da savladamo Švajcarsku", istakao je Sergej.

Tadić je dodao da je realan rezultat protiv Kameruna bio 4:2 ili 5:3 i priznao da je ekipi laknulo kada je Brazil pobedio Švajcarce.

"Naravno da nam je to popravilo utisak zato što imamo sve u svojim rukama, do nas je. Potrebna nam pobeda u poslednjem kolu i zadovoljni smo zbog toga", rekao je Tadić, uz konstataciju da kada je njegova forma u pitanju uvek može bolje. Zajednički su konstatovali da će veoma bitan faktor protiv Švajcarske biti i sreća.

"Nadamo se da će sreća ovaj put biti uz nas", poručili su Milinković-Savić i Tadić i javno demantovali priče o lošoj atmosferi, koja je, kako navode, nikad bolja.