11. april 2023 22:59

Premijera predstave "NLO" održana u Ateljeu 212

Izvor: TANJUG

podeli vest

Premijera predstave "NLO" održana u Ateljeu 212

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Predstava "NLO", po tekstu Ivana Viripajeva, u režiji Isidore Goncić, premijerno je izvedena večeras na maloj sceni "Petar Kralj" Ateljea 212.

Dramu jednog od najznačajnijeg i najizvođenijeg savremenog ruskog autora preveo je Novica Antić, upravnik Ateljea 212.

 

Svetozar Cvetković, Svetislav Goncić, Dragana Đukić, Sofija Juričan, Luka Grbić i Đorđe Stojković oživeli su na sceni likove ove neobične predstave.

Ivan Viripajev je dramu "NLO" napisao 2014, a premijerno je izvedena 2015. u Varšavi i 2016. godine u Moskvi, u Teatru "Praktika", u režiji samog pisca.

U drami, devet lica iz svih krajeva sveta u pseudo-dokumentarnom formatu govore o svom susretu sa vanzemaljcima, i pre svega o tome kakve posledice je to iskustvo imalo na njihov život.

Opisujući najvažnije trenutke svog života na duhovit način, svaka od ovih ispovesti postaje putovanje u unutrašnje biće, otkrivanje neistraženih teritorija, traganje za božanskim načelom, koje je do tada izgledalo nedostižno.

Pozorište, u ovom slučaju Atelje 212, u osnovi postaje susret sa nama samima, ali kako je lakše putovati svemirom nego pronaći put do sebe, drama "NLO" vodi nas kroz kosmos naših nemira, postavljajući pitanja koja su, u suštini, veća od života.

Autorski tim predstave činili su scenografkinja Mina Miladinović, kostimografkinja Maria Marković Milojev, i kompozitorka Irena Popović.

Publika je gromkim aplauzom ispratila protagoniste predstave "NLO" u Atelju 212.