5. april 2024 13:22

Institut Servantes najavio program za april: Izložbe, radionice, filmovi....

Izvor: TANJUG

podeli vest

Institut Servantes najavio program za april: Izložbe, radionice, filmovi....

Foto: Sefardski Beograd_Promo

BEOGRAD - Institut Servantes saopštio je danas da će tokom aprila u Beogradu organizovati izložbe, radionice za decu i odrasle, filmski i čitalački klubovi kao i tematske šetnje.

Poslednje stručno vođenje kroz izložbu "Slika i reč. Pariska stecišta“, na kojoj su sarađivali David Pužado i Monse Ordonjes, biće održano 13. aprila (12:00), saopštio je Institut Servantes.

Kako je najavljeno, besplatna šetnja sefardskim Beogradom biće organizovana 14. aprila (11:00) od sinagoge Sukat Šalom, a tura je deo projekta "Sefardski Beograd“, koji jednom mesečno realizuju je Jevrejska opština Beograd i Institut Servantes.

U susret Svetskom danu knjige, Institut Servantes je najavio "izložbu zagonetnog naziva 'Pastinski', čiji je autor Đuzep Marija de Ljobet, a to je, na prvi pogled, priča o jednom stanu u srcu Barselone i njegovim neobičnim stanarima, ali takođe govori i o stambenoj krizi, džentrifikaciji i iseljenjima".

"Izložba je organizovana u saradnji sa Beogradskom nedeljom foto-knjiga, a uoči otvaranja 25. aprila (18:0) biće upriličen i razgovor o izazovima izdavača i potencijalu foto-knjiga u Španiji", navedeno je u saopštenju.

Servantes je najavio da od 8. aprila biblioteka "Hose Jero“ ponovo organizuju radionice kaligrafije za odrasle, a ovog meseca biće izučavano ustavno pismo, pod vođstvom Olivera Stojadinović, profesorke Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.

Kako je najavljeno, za decu od tri do sedam godina namenjena je zabavna radionica pričanja priče 20. aprila (11:00), koju vodi glumac Radivoj Knežević, a "otvorena je i za decu koja govore srpski ili druge jezike, jer se kroz niz zanimljivih aktivnosti i igara upoznaju sa prvim rečima na španskom".

Tema čitalačkog kluba 25. aprila (18:30) biće nagrađivani roman Antonija Munjosa Moline "Zima u Lisabonu", a tematsko druženje za ljubitelje drutpvenih igara "Igrajmo se na španskom“ je 27. aprila (15:00), saopštio je Servantes.

Kako je najavljeno, virtuelni čitalački klub za početnike u učenju španskog posvećen je izdanju "Odredište: Barselona“, a onlajn filmski klub u aprilu donosi besplatnu projekciju kultnog španskog filma "Pljačka u tru“ reditelja Hose Marija Forke.