13. februar 2023 13:47

Druga sezona serije "Beležnica profesora Miškovića" od 20. februara na Superstar kanalu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Druga sezona serije "Beležnica profesora Miškovića" od 20. februara na Superstar kanalu

Foto: TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

BEOGRAD - Druga sezona "Beležnice profesora Miškovića“ biće premijerno prikazivana od 20. februara, svakog radnog dana (21:00), na Superstar kanalu, najavila je danas ekipa serije.

Reditelj Miroslav Lekić je rekao na konferenciji za novinare da se nastavak serije bavi natprirodnim i naučno neobjašnjivim stvarima, a da bi dali mašti na volju autori su upotrebili oko 80 minuta specijalnih kompjuterskih efekata.

 

"Jedino ograničenje je bila mašta. Napravili smo svet ograničen ivicama mašte. Da li je realan ili ne, potpun je svejedno", naglasio je Lekić na konferenciji za novinare.

"Beležnica profesora Miškovića", rađena je na osnovu istoimene knjige Ratka Dimitrovića, u drugoj sezoni vodi gledaoce od rimskog Viminacijuma 441. i opsade hunskog vojskovođe Atile, do 2003. godine.

"Naše putovanje nije dijaloškog tipa. Sve smo kompletno vizualizovali. Videće publika kako je izgledao Viminacijum. Napravili smo prionirski poduhvat u smislu otvaranja jednog novog žanra", naveo je Lekić.

 

U seriji rađenoj u produkciji Telekoma Srbije, po istoimenoj knjizi Ratka Dmitrovića, junaci prate tragove širom Srbije, otkrivajući njene mistične delove i karakteristike i nastavljaju svoju potragu za tajnom skrivenom u beležnici.

Novih 14 nastavaka "Beležnice profesora Miškovića" snimljeno je u Viminacijumu, Titelu, Đerdapu, dok je glavna lokacija bila planina Rtanj.

U seriji igraju Anica Dobra, Svetozar Cvetković, Aleksandar Srećković Kubura, Isidora Građanin, Tijana Čurović, Danica Radulović, Miloš Samolov, Isidora Janković i drugi.

 

Dobra je rekla da se serija bavi mistikom i fantastikom, i da je njen utisak da se "oslanja i inspiriše nečim što je eventualno vrlo moguče"

"Svako od nas je u nekom trenutku doživeo nešto što ne može da objasni i pitao se posle da li se desilo ili se nije desilo", navela je Dobra.

Prema njenim rečima, dolazi vreme kada ćemo "svi morati da se bavimo ne samo materijalnom nego i ovom drugom stranom".

"Život je lep kad si normalan, ali je još lepši kada nisi", rekla je glumica izavavši smeh prisutnih novinara.

 

Cvetković je ocenio da u odnosu na prvu sezonu postoji bitna razlika sa estetske i glumačke strane, kao i da je bila "velika smelost upustiti se u ovako nešto i razviti na taj način" priču.

Direktorka Direkcije za multimediju Telekoma Srbija Aleksandra Martinović je rekla da se nastavljaju "misterija, avantura i potraga za odgovorima".