7. decembar 2022 14:38

Film "Vera" ubedljivo najgledaniji film u srpskim bioskopima, do sada ga pogledalo više od 60.000 ljudi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Film "Vera" ubedljivo najgledaniji film u srpskim bioskopima, do sada ga pogledalo više od 60.000 ljudi

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

BEOGRAD - Gotovo mesec dana nakon svečane beogradske premijere i početka bioskopske distribucije, film "Vera" izbio je na prvo mesto gledanosti u domaćim bioskopima, ubedljivo nadmašivši brojne holivudske blokbastere, saopštili su distributeri.

Film je do sada pogledalo više od 60.000 gledalaca širom Srbije i regiona, čime je "Vera" već postala jedan od najvećih ovogodišnjih bioskopskih hitova.

"Filmovi su tu zbog publike koja ih gleda", izjavila je tim povodom glavna glumica Jovanom Stojiljković, i dodala la da joj je drago što je toliki broj ljudi do sada pogledao naš film.

"Sa raznih premijera širom Srbije i regiona nosim samo najlepša iskustva i veliku zahvalnost na svim komentarima i pohvalama koje sam čula. Hvala vam" poručila je Stojiljković.

Velika beogradska premijera „Vere“ održana je 9. novembra u bioskopu Cineplexx Galerija Belgrade, nakon čega su upriličene i premijere u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, Banjaluci, Podgorici i, nedavno, u Beču.

"Vera" je, podsećamo, melodrama sa elementima trilera nadahnuta uzbudljivom istinitom pričom o Veri Pešić, višestrukoj špijunki iz vremena Drugog svetskog rata.

Reditelj filma je Nedeljko Kovačić, scenaristi Kristina Đuković i Nedeljko Kovačić, originalnu muziku potpisuje Magnifiko, a producentkinja filma je Danka Milošević.

„Uspeh „Vere“ ne čudi, imajući u vidu da je u pitanju film kakav se retko sreće u našoj aktuelnoj produkciji. To je višeslojno filmsko ostvarenje koje nadahnuće podjednako crpi iz klasičnih ljubavnih melodrama, špijunskih trilera i ratnih spektakala, a sve sa željom da se gledaocima ponudi uzbudljiva i nezaboravna filmska priča u čijem središtu se nalazi odvažan, misteriozan i intrigantan lik zasnovan na stvarnoj ženi koja je predugo boravila na marginama naše istorije, na granici zaborava, skrajnuta i zanemarivana. Ovaj film je tu da nepravdu barem delimično ispravi i Veru Pešić vrati tamo gde joj je i mesto – pod reflektore i u žižu“, navodi producentkinja filma Danka Milošević.