28. mart 2023 14:23

Biković: Niko ne može da se raspravlja sa fiktivnim likovima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Biković: Niko ne može da se raspravlja sa fiktivnim likovima

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

BEOGRAD - Ako treba da biram između zarade i čistog vazduha, svakako ću izabrati čist vazduh, ali niko ne može da se raspravlja sa fiktivnim junacima u nekoj tv seriji jer je reč o fiktivnoj priči, rekao je danas glumac Miloš Biković u Beogradskom dramskom pozorištu, odgovarajući na optužbe dela javnosti da serija "Južni vetar" navodno ismeva napore ekoloških aktivista u Gornjim Nedeljicama.

Epizoda serije "Južni vetar" u kojoj se navodno aludira na iskopavanje litijuma u Gornjim Nedeljicama bila je povod da narodni poslanik i direktor Aleksandar Jovanović Ćuta predsednik pokreta "Ekološki ustanak" poseti konferenciju za medije povodom premijere predstave "Laž" u Beogradskom dramskom pozorištu.

 

Deo ekipe predstave "Laž" je i glumac Miloš Biković koji igra jednu od glavnih uloga u seriji "Južni vetar - Na Granici" čiji je i producent.

Čuveni glumci Erik Roberts i Vilijam Boldvin deo su ekipe serije, a upravo scena u kojoj se oni pojavljuju izazvala je reakciju dela javnosti.

Njih dvojica glume Amerikance koji donose novac, navodno ljudima iz "stranke zelenih" u Gornje Nedeljice, ne bi li im oni objasnili kako da "motivišu" ljude da izađu na ulice i tako im pomognu da spreče neki posao.

Aleksandar Jovanović poznati je pozvao danas glumca Miloša Bikovića da dodje u mesto Gornje Nedeljice i tamo podrži meštane da ostanu na svojoj zemlji.

Biković je istakao da bi prvi morao da se naljuti na fiktivne junake u seriji "Južni vetar" jer je predstavljen kao kriminalac u seriji "Južni vetar".

"Glavni junak serije "Južni vetar" je Maraš, slično kao Miloš. Igram ga ja. Morate da shvatite da nije ideja da se raspravljate sa fiktivnim likovima" rekao je Biković i dodao da je na društvenim mrežama digla sasvim neopravdana, površna i zlonamerna diskusija.

"Jako mi je žao što neki ljudi navodno podižu svest a ni sami je nemaju" poručuje Biković.

Naš poznati glumac je ranije odgovorio na društvenim mrežama Ivani Parlić, poslanici Narosne stranke koja je pozvala producente i glumce serije "Južni vetar" da se "izvine narodu Srbije"

"U seriji sam prilazan kao kriminalac. Producenti bi morali da se izvinu meni. Glavni lik izgleda kao ja i zove se Maraš...Miloš, Maraš, kapirate...Namerno mi ovo rade...Moja puna podrška za vašu borbu sa fiktivnim likovima" bio je sarkastičan Biković.