25. decembar 2023 14:14

Reditelju i producentkinji filma "Vera" dodeljena nagrada Mreže kinoprikazivača Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Reditelju i producentkinji filma "Vera" dodeljena nagrada Mreže kinoprikazivača Srbije

Foto: Shutterstock.com/fongbeerredhot, ilustracija

BEOGRAD - Reditelj Nedeljko Kovačić i producentkinja Danka Milošević primili su danas za ostvarenje "Vera" nagradu za najbolji film Mreža kinoprikazivača Srbije (MKS).

"'Vera' je dobila različite nagrade. Ova mi je posebno draga kao nekom ko je odrastao u bioskopu i ko veruje u bioskopski film za gledaoce. Drago mi je što nagrada dolazi direktno iz bioskopske sale", rekao je Kovačić primajući nagradu na svečanosti u MTS dvorani.

Na osnovu glasova svojih članova, njen Upravni odbor MKS je doneo je odluku o najboljem igranom srpskom filmu 2022/2023, na osnovu najviše prosečne ocene, a nagradu su uručili predstavnici mreže Dejan Dabić, Boban Stefanović i Dragan Jović.

U drami "Vera" koja se dešava tokom Drugog svetskog rata, naslovnu ulogu ima Jovana Stojiljković, a u ostalim ulogama su Petar Zekavica, Nikola Kojo, Viktor Savić, Vuk Kostić, Aleksandar Srećković, Tihomir Stanić i drugi, a iz MKS je navedeno da je film u bioskopu imao oko 70.000 gledalaca.

MKS tradicionalno dodeljuje nagradu za najbolji igrani srpski film u želji da istakne izuzetnost domaćeg filmskog stvaralaštva, po oceni članova mreže.