1. decembar 2022 10:40

Film "Da li ste videli ovu ženu" od danas u bioskopima širom Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Film "Da li ste videli ovu ženu" od danas u bioskopima širom Srbije

Foto: Print screen/Da li ste videli ovu ženu?

BEOGRAD - "Da li ste videli ovu ženu" film Dušana Zorića i Matije Gluščevića počinje od 1. decembra da se prikazuje u bioskopima širom Srbije, saopštili su producenti.

Dugo očekivano ostvarenje koje je publika na premijeri u Beogradu, u okviru Festivala autorskog filma, dočekala s ovacijama biće prikazano u Novom Sadu, Pančevu, Subotici, Zrenjaninu, Lazarevcu, Gornjem Milanovcu, i u nekoliko bioskopskih dvorana u Beogradu.

Film će publika imati priliku uskoro da pogleda i u drugim gradovima Srbije.

"Da li ste videli ovu ženu" je priča o sredovečnoj ženi Draginji, koja kroz tri različita života pokušava da iskoči iz svoje kože. U pitanju je žanrovski neobično ostvarenje koje su autori okarakterisali kao "egzistencijalnu dramu sa elementima nadrealnog" dok je glavna glumica, Ksenija Marinković, o filmu rekla da je "brutalno iskren, namenjen svima koji lude za promenom, da pobegnu ili nestanu, bez obzira na godine i pol".

Ona je o radu na ovom filmu rekla da je snimanje koje je trajalo 5 godina u svakom smislu bila avantura u kojoj su učestvovali brojni filmski profesionalci, prijatelji i glumačke zvezde.

U pratećim ulogama pojavljuju se Isidora Simijonović, Boris Isaković, Vlasta Velisavljević, Goran Bogdan, Jasna Đuričić, Radoje Čupić, Olga Odanović, Milica Mihajlović, Ivana Vuković, Milo? Timotijević, Isidora Minić, Alex Elektra i drugi.

Svetska premijera ovog ostvarenja održana je na 79. Filmskom festivalu u Veneciji na kojem je Olga Kossarić, montažerka ovog ostvarenja dobila specijalnu priznanje u kategoriji umetnika do 40 godina.

Film je premijerno u Srbiji prikazan na 28. Festivalu autorskog filma u Beogradu. Dušan Zorić i Matija Gluščević studirali su filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, i do sada su se publici predstavili svojim kratkim filmovima "Strano telo" (2018) i "Loop" (2017), koji su imali premijere u Veneciji i Lokarnu.