2. februar 2024 22:08

Preminuo glumac Karl Veders, poznat po ulogama u "Rokiju" i "Predatoru"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Preminuo glumac Karl Veders, poznat po ulogama u "Rokiju" i "Predatoru"

Foto: Photo by Invision/AP, File/Richard Shotwell

NJUJORK - Bivši igrač američkog fudbala i holivudski glumac Karl Veders umro je u 77. godini u Los Anđelesu.

Veders se proslavio ulogom Apola Krida iz filmskog serijala ''Roki'' u kojima je igrao sa Silvesterom Staloneom i Dolfom Lundgrenom, a igrao je i u ''Predatoru'' sa Arnoldom Švarcenegerom i u ''Srećnom Gilmoru'' sa Adamom Sendlerom.

''Ima toliko ljudi koji su došli pre mene kojima sam se divio i čiji sam uspeh želeo da oponašam, i jednostavno su dostigli standarde koje su dostigli u smislu uspeha, i stvorili put kojim sam uspeo da hodam i pronađem uspeh kao rezultat. I nadam se da ću moći da inspirišem i nekog drugog da radi dobar posao'', rekao je Veder u intervjuu za Detroit njuz 2023. godine.

On je u tom intervjuu naveo da su mu najveći uzori bili glumac Sidni Poatije i pevač Hari Belafonte, kao i sportisti Džim Braun i Mohamed Ali.

Odrastao je u Nju Orlreansu, dok je američkim fudbalom počeo da se bavi na koledžu u San Dijegu, nakon čega je igrao za Ouklend rajderse.

Nakon karijere u američkom fudbalu posvetio se glumi, a prve uloge bile su mu u TV serijama ''Starski i Hač'' i ''U vrelini noći''.