1. april 2024 10:45

Horor "Prvo predskazanje" od 4. aprila u bioskopima širom Srbije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Horor "Prvo  predskazanje" od 4. aprila u bioskopima širom Srbije

Foto: PROMO

BEOGRAD - Najnovije ostavrenje prestiženog američkog 20th Century Studios-a "Prvo predskazanje" od 4. aprila naći će se u redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije.

Povodom toga za one koji vole neizvesnosti i nešto bioskopskog straha, u nekoliko gradova u Srbiji u sredu, 3. aprila organizovano je horor veče sa premijernim projekcijama filma.

U bioskopima u Novom Sadu, Beogradu, Nišu i Kragujevcu već od srede zaživeće debitantski naslov rediteljke Arkaše Stivenson "Prvo predskazanje", novi horor naslov kao uvodna priča u sve ono što se nekada dešavalo i što je bilo poznato u starom filmu “Predskazanje”.

Naime, čuveni hit iz 1976. koji je osvojio nagradu Oskar i koji je po prvi put na velikom platnu opisao lika Demijana kao potomka đavola dobio je u vidu najnovijeg naslova svoju predpriču i time dao priliku gledaocima da saznaju pređašnje događaje i šta se sve u osnovi dešavalo.

Sve počinje kada je mlada Amerikanka poslata u Rim kako bi započela život u službi crkve. Nailazeći na neobičnu tamu pod čijim uticajem dovodi u sumnju i sopstvenu veru, stvari oko nje počinju da izmiču kontroli, a zavera koju razotkriva ima za cilj rađanje otelovljenja zla.

Ovim postaje jasnija i radnja filma od pre skoro pola veka u kom je glavnu ulogu imao popularni Gregori Pek, tumačeći američkog diplomatu koga sveštenik savetuje da nakon smrti sopstvenog deteta supruzi prećuti i podmetne usvojenog dečaka koga naziva Demijan.

Ono što je interesantno, u novom američkom hororu "Prvo predskazanje" sa Bilom Najom u naslovnoj ulozi, našla se i naša glumica mlađe generacije, Milena Božić.

Tokom leta dobila je poziv kasting direktora sa predlogom da snimi scene, nakon čega je usledila saradnja:

"U svoj toj žurbi dve stvari koje sam čula bile su: horror film i Sonia Braga. Njena dva filma sam letos gledala i zaljubila se u nju. Sećam se da je svanulo, a ja sam tek tad poslala svoj snimak, sa jedinom motivacijom – da igram njen lik, u mladosti. Kada sam saznala da sam dobila ulogu pomislila sam kako se meni možda još letos sve predskazalo, a da toga nisam svesna.”

Pored Milene Božić i Bila Naja u filmu igraju i Nel Tajger Fri, Sonja Braga i drugi.