2. april 2024 20:34

Treća sezona serije "U klinču" od 8. aprila na RTS-u

Izvor: TANJUG

podeli vest

Treća sezona serije "U klinču" od 8. aprila na RTS-u

Foto: TANJUG/MARKO ĐOKOVIĆ

BEOGRAD - Treća sezona "U klinču" biće premijerno prikazivana od 8. aprila na Prvom programu Radio-Televizije Srbije (RTS), radnim danima, a večeras je glumačka i autorska ekipa serije predstavila novinarima prvi nastavak.

Povodom 30 novih nastavaka "U klinču", okupio se deo glumačke ekipe u kojoj su muzičar Mihajlo Veruović Vojaž, kao i Đorđe Mišina, Anita Ognjanović, Ivana Zečević, Miloš Petrović Trojpec, Teodora Dragićević, Borka Tomović i drugi.

Serija je nastala po ideji izvršnih producenata iz kuće Režim Aljoše Đeranića i Miloša Avramovića, koji je rekao Tanjugu da je u trećoj sezoni bilo najvažnije da se radi bez pritiska i poređenja sa prethodnim sezonama.

Prema njegovim rečima, cilj je bio da se "pusti da se priča sama razvija i napreduje, bez mnogo kalkulacija", jer je to najispravniji put kojim su mogli ići.

Glumačkoj ekipi u kojoj su i Nikola Kojo, Branka Katić, Svetlana Bojković, Nebojša Dugalić, Vladan Gajović, Jovo Maksić, Nataša Marković i drugi, sada su se pridružili Nevena Nerandžić, Bojana Gregorić, Miodrag Radonjić, Irfan Mensur i drugi.

Serija prati doživljaje nesuđenog boksera Aljošu Kovača, u tumačenju Veruovića, kao i njegove porodice i prijatelja, a Avramović je naveo da gledaoci mogu očekivati dosta zanimljivih likova, "novih avantura, uzbuđenja, ljubavi i nažalost razočarenja".

Prema njegovim rečima, "U klinču" može stići i do pet i više sezona jer "glumački anasambl dobro funkcioniše i sarađuje, i priča se dobro razvija".

Veruović je rekao novinarima da je treća sezona više od onoga što je očekivao i da ne sumnja da će "ljudi jako lepo da je prihvate", ali da kao i u prethodne dve ima tremu pred početak prikazivanja. ž

Ušavši u glumačke vode sa serijom "U klinču", Veruović je rekao da je "suština da se poistovetiš sa likom kog tumačiš i da u sebi tražiš emocije i neke momente u životu koji bi mogle da se preslikaju" na lik.

Mišina je rekao Tanjugu da je na početku čitajući osetio da "U klinču" može da zaživi nekoliko sezona, jer su serije koje se bave mladima i odrastanjem uvek primamljive, a kod gledalaca postoji saosećanje jer likovi prolaze isto što i oni.

"Ovakve serije stvaraju određenu toplinu. U našoj seriji nema psovki, užasnih stvari da čovek gleda posle teškog dana. Jedna lepa serija na RTS-u, gde je najpotrebnije da se gledaju ovakve serije. Mislim da može da traje baš dugo", naveo je Mišina.

Scenario potpisuju Ivan Stančić, Ana Marković, Branislav Černjev, Milica Radojčić, Nikola Đonović i Goran Starčević, a reditelji su Nebojša Radosavljević i Ljubomir Božović.