20. decembar 2022 12:06

IK Pčelica laureat Decembarske nagrade grada Čačka

Izvor: TANJUG

podeli vest

IK Pčelica laureat Decembarske nagrade grada Čačka

Foto: Tanjug video

ČAČAK - Izdavačka kuća Pčelica ovogodišnji je dobitnik Decembarske nagrade - najvišeg priznanja za doprinos ugledu i napretku Grada Čačka.

Veliko priznanje vlasniku i direktoru Pčelice, Goranu Markoviću uručeno je na velikoj svečanosti povodom Dana Čačka, koji je prvi put pomenut pre 614 godina u jednom spisu iz drubovačkog arhiva.

Zahvaljujući na nagradi, na svečanosti kojoj je pored brojnih zvanica prisustvovao i mininistar građevninarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, Marković je rekao da ih je priznanje obradovalo, ohrabrilo i obavezalo da budu još bolji, jer ovo nije lako vreme za knjigu.

"Čini nam se da knjiga nikad nije bila dalje od dece, tako da je potrebno učiniti sve da se deci približimo i pronađemo načine da zavole knjigu i stvore čitalačke navike. Knjiga je izvor mudrosti i znanja, uz knjigu učimo, razmišljamo, maštamo i radujemo se, a bez knjige i znanja i vrednosti koje pruža nema razvoja nijednog društva, pa tako ni našeg", rekao je Marković.

Marković je dodao se se zato posebno zahvaljuje onima koji stvaraju knjige, kolektivu Pčelice, divnim, vrednim ljudima koji rade odgovoran posao i koje veoma poštuje i smatra svojom drugom porodicom.

Pored Izdavačke kuće Pčelica, nagrade su dobili i hraniteljica Tatjana Obradović i privrednik Slobodan Spasović. Zvanje počasnog građanina dodeljeno je muzičaru Borisavu Bori Đorđeviću, rođenom Čačaninu.

Posebnom odlukom gradonačelnika Miluna Todorovića povelja zahvalnosti za nesebičnu humanitarnu pomoć i donacije Čačanima i čačanskom zdravstvu, pripala je Čačaninu Goranu Bojoviću, koji živi i radi u Kanadi.

Dan Grada Čačka obeležava se svakog 18. decembra, počev od 1999. godine.