4. decembar 2023 14:23

Laguna najavila svoj program za Noć knjige: Čitaoce očekuju dela Tabaševića, Žurića, Ivanovića...

Izvor: TANJUG

podeli vest

Laguna najavila svoj program za Noć knjige: Čitaoce očekuju dela Tabaševića, Žurića, Ivanovića...

Foto: PROMO

BEOGRAD - Izdavačka kuća Laguna spremila je mnogo noviteta domaće i svetske književnosti, uz velike popuste i druženje sa piscima za manifestaciju "Noć knjige" od 8. do 10. decembra, najavila je danas njena predstavnica Tanja Vučković.

"Ne želimo od književnosti pravimo nepoznanicu, da bude rezervisana samo za uski krug čitalaca, nego želimo da stigne u sve domove. Ima knjige za sve ukuse, uzraste i interesovanja", navela je Vučković na konferenciji za novinare.

Prema njenim rečima, čitaoce tokom "Noći knjige" očekuju nove knjige domaćih pisaca kao "Noćne reči" Vladimira Tabaševića, "Da li i kod tebe pljušti?" Sonje Ćirić, "Heroji i gubitnici" Vuleta Žurića, "Bastadur" Jasenke Lalović, "Ludi kralj" Željka Ivanovića i "Pakrac" Vladana Matijevića.

Kako je najavljeno, Laguna će prirediti druženje sa piscima u Beogradu, u svojim knjižarama "Delfi" u Studentskom kulturnom centru, "Borislav Pekić", u šoping centrima Ušće, Beo i Delta siti.

Tokom manifestacije koja se održava u 33 grada u Srbiji, na 60 lokacija i sa više od 50.000 naslova, Lagunini pisci će posetiti i knjižare u Novom Sadu, Leskovcu, Gornjem Milanovcu i Zrenjaninu.

Urednica Lagune Ivana Misirlić istakla je među novim naslovima "Knjigu o Titu", poslednju Dobrice Ćosića (1921-2014) na kojoj je radio u noći svoje smrti, a u pitanju je "vrlo zanimljiva, poprilično autobiografska knjiga".

Prema njenim rečima, čitaoce očekuje i "Božićna knjižara" Dženi Kolgan, kao spoj ljubavnog romana sa hepiendom i priče o dve sestre, kao i roman "Gospođa" E.L. Džejms, koji kao nastavak njenog bestselera "Gospodin" donosi ljubavno-erotske priče.

Među novim Laguninim naslovima su i "Prijatelji, ljubavnici i Velika strašna stvar" glumca Metjua Perija (1969-2023), "Nikad nikad" Kolin Huver i Tarin Fišer, "Kradljivica jagoda" Džoane Haris i "Čarobne bajke" Lore Sampson

"'Bioskopska promišljaja' reditelja Kventina Tarantina će vas naterati da odete i pogledate sve te filmove. Prava je poslastica za one koji vole film i dobru priču", navela je Misirlić.