13. jun 2023 12:51

Velika grčka muzička zvezda Nikos Vertis nastupiće 29. juna na stadionu Tašmajdan

Izvor: TANJUG

podeli vest

Velika grčka muzička zvezda Nikos Vertis nastupiće 29. juna na stadionu Tašmajdan

Foto: PROMO

BEOGRA - Nikos Vertis, Grk čiji su koncerti mesecima unapred rasprodati, a numere beleže više stotina miliona pregleda na YouTube-u, nastupiće prvi put u Srbiji 29. juna na Stadionu Tašmajdan, u organizaciji Skymusic-a.

Gost na prestoničkom nastupu biće mu Saša Kovačević, koji je jedan od nekoliko domaćih izvođača (Aco Pejović i Dara Bubamara su takođe među njima) koji su prepevali Vertisove pesme, pa će publika imati jedinstvenu priliku da čuveni hit "Živim da te volim" čuje i u originalnoj Nikosovoj izvedbi - "Thelo na me nioseis".

Vertis je nedavno iskreno progovorio šta misli o tome za srpske medije, koji su bili njegovi gosti u jednom poznatom klubu u Atini.

"Pesme Ace i Saše na srpskom zvuče predivno. Oni su predivni umetnici i njihov način pevanja je vrlo lep. To je najvažnija stvar kad date svoje pesme nekom drugom umetniku i izvođaču, da oni tu pesmu izvedu srcem. Drago mi je i jako sam srećan da su to moji prijatelji uradili tako dobro".

On je tom prilikom otkrio da li prati našu muziku i da li ima prijatelje među Srbima.

"Vašu muziku dosta pratim, nemojte me pitati za imena, jako sam loš sa imenima", uz osmeh je rekao Vertis i dodao da ima mnogo prijatelja među srpskim pevačima i muzičarima.

Poznato je da je Nikos veliki prijatelj i sa Željkom Joksimovićem, koji mu je bio gost na nastupu pre nekoliko godina u Atini.

Tada su dvojica vrsnih pevača zajedno izveli čuvenu evrovizijsku numeru "Lane moje".

Nikosov jedinstveni glas i stil brzo su privukli pažnju grčke muzičke industrije i ubrzo je postao jedan od najpopularnijih pevača u zemlji, a ubrzo i širom sveta.

Tokom svoje karijere objavio je brojne albume, uključujući "Pos Pernao Ta Vradia Mou", "Mono Gia Sena" i "An Eisai Ena Asteri".

Njegova muzika kombinuje elemente pop, narodne i tradicionalne grčke muzike, a beogradski koncert predstavlja pravu priliku za doaću publiku da po prvi put uživo oseti energiju i emociju koju Nikos Vertis donosi na pozornicu.