8. jul 2023 21:44

Domaći di-džej Coeus dobitnik je nove Exit nagrade "Beyond the Universe"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Domaći di-džej Coeus dobitnik je nove Exit nagrade "Beyond the Universe"

Foto: TANJUG/ZORAN STANIĆ

NOVI SAD - Domaći muzičar, producent i di-džej Coeus dobitnik je prvog priznanja “Beyond The Universe”, koje su ustanovili Exit festival i brend "Gorki list", najavljeno je večeras u susretu sa medijima u Novom Sadu.

Na Gorki list VIP Goldu, kod Gorki list Glavne bine EXIT festivala, novoustanovljenu nagradu su predstavili osnivač i direktor Exit festivala Dušan Kovačević i osnivač i kreator brenda "Gorki list" Vojin Đorđević.

“Beyond The Universe” dodeljuje se prvi put sa ciljem promocije i afirmacije najtalentovanijih muzičkih autora i izvođača sa naših prostora koji su se istakli svojim stvaralaštvom i dali doprinos razvoju domaće kulturno-umetničke scene.

Prvi čovek Exita Kovačević istakao je na konferenciji za novinare da je njihov novi partner "Gorki list", kako se i zove ove godine Glavna bina, omogućio da naprave najbolji i najjači program te pozornice sa velikim brojem stranih, regionalnih i domaćih imena.

On je rekao da se "nedeljama i mesecima unazad gradila jaka energija na Glavnoj bini koja se odmah osetila čim je počeo 23. Exit prvog dana 6. jula.

Onda je Kovačević predstavio laureata "Beyond The Universe".

"Svetski, a naš di-džej Coeus je uveliko uspešan i poznat, non stop je na turnejama, izdaje albume za svetsku etiketu "Afterlife". Mi smo ispred Exita pokrenuli 'Talent & Music Office' koji ima za cilj da se pomognemo mladim autorima da izgrade svetsku karijeru ili onima koji je već imaju, da i dalje napreduju i dižu na još viši nivo", naglasio je Kovačević.

Naveo je da je iz tog projekta i platforme već iznedrila karijeru mlada di-džej autorka Lana, koja je već sa 13 godina prvi nastup imala na Exitu, a ove godine je nastupala na Mts Dance Areni, na kojoj su gostovale velike inostrane svetske zvezde elektronske muzike kao Vajlana Markus, Nina Kravic, Indira Paganoto, Ameli Lens i druge dame.

Vojin Đorđević ispred brenda "Gorki list" je napomenuo da je ponosan što su postali partneri Exit festivala i da im je to izuzetna privilegija.

Istakao je da kao kompanija imaju cilj da daju doprinos kulturi i umetnosti, kao i da su na zajedničkom zadatku da učine sve za one koji vole Exit.

"Verujem da ćemo još mnogo toga učiniti u budućnosti sa Exitom, tome se veoma radujemo. Počastvovani smo što je ustanovljena nova nagrada 'Beyond the Universe' za mlade umetnike koji su nadmašili ove naše prostore i mogu svoju karijeru, kreativnost i talenat da razvijaju mnogo šire", zaključio Đorđević.

Producent i di-džej Coeus, čije je pravo ime Nemanja Petković, jeste momak koga nazivaju "draguljem regionalne elektronske scene".