9. jul 2023 23:29

Tam za Tanjug: Exit je za mene sinonim kvalitetne muzike

Izvor: TANJUG

podeli vest

Tam za Tanjug: Exit je za mene sinonim kvalitetne muzike

Foto: Tanjug video

NOVI SAD – Srpska muzičarka Tamara Popović poznatija kao Tam, koja je nastupila na ovogodišnjem, 23. izdanju Exita, izjavila je za Tanjug da za nju taj festival predstavlja mnogo zabave i kvalitetne muzike na jednom mestu u kratkom vremenskom periodu od četiri dana.

"Znači mi što mogu da na Exitu gledam svoje omiljene artiste, koje inače ne bih verovatno imala prilike da vidim. Volim da pratim šta ti svetski muzičari rade na sceni, a opet znači mi i da ih gledam kao fan njihove muzike", objasnila je 25-godušnja autorka.

Ove godine na Exitu Tam je nastupala 7. jula na bini "Gang Beats Stage", a večeras je bila među brojnim izvođačima na Glavnoj bini.

"Veoma mi je zabavno da dva puta imam nastup na Exitu, mada je istovremeno i dosta stresno. To su sasvim drugačiji stejdževi, samim tim i drugačija odgovornost, jer na "Gang Beats" sam imala duži nastup. Uz sve to je i publika drugačija, tako da mi je veoma drago da sam se oprobala na obe bine", istakla je Tam.

Mlada muzičarka je večeras izvela vizuelno veoma atraktivan muzičko-scenski šou sa plesačima, a Tanjugu je rekla da joj je izuzetno važno da publici osim svojih pesama, tekstova, vokala, pruži i užitak na vizuelnom planu, te smatra da bi i njenim kolegama to trebalo da bude značajno.

Objasnila je da su joj uzori svetske pop i hip-hop zvezde kao što su Madona, Rijana, Lejdi Gaga, Britni Spirs.

"Sve najveće i najznačajnije pop zvezde volim da pratim, i kod Rijane mi se posebno dopada što deluje kao da se uopšte ne trudi kada je na sceni. Volim onda da kombinujem, posmatram šta sve one rade i pokupim od svake pevačice pomalo", rekla je Tam.

Kaže da sebe vidi u žanru elektro pop muzike, pomalo i hip-hop-a.

Dodaje da je napravila malu pauzu u nastupima, nakon što je učestvovala na velikim domaćim i regionalnim festivalima.

"Iskreno, malo sam napravila pauzu, jer sam puno nastupa naređala prošle godine, zato sam ove sezone malo proredila, jer želimo da dignemo sve na mnogo viši nivo. Bolje je da imamo manje nastupa, a da oni budu kako sam zamislila", navodi Tam.

Govoreći o detinjstvu, tokom kojeg se preselila iz rodne Prištine u Aranđeloa zatim u Beograd, kaže da joj je u početku bilo teško jer nije imala osećaj da negde pripada. "Onda sam se u jednom trenutku preselila u Australiju i skoro sam se vratila i ovde u Srbiju, Beograd i napravila neku svoju bazu. Ipak, dugoročni plan mi je da imam negde kuću na moru, na našoj regionskoj obali i da deo godine provodim tamo. To bi mi bilo idealno", rekla je Tam.

Tam o saradnji sa regionalnim autorima kaže da misli da su svi fanovi jedni drugih i da je zbog toga prirodno da rade zajedno.

"Zapravo mi sada nedostaje da češće idem u Hrvatsku, da se družim sa "Pocket Palmom", nadam se da ću u narednom periodu i moći to da ostvarim", rekla je kantautorka.

Tamara Popović Tam je muzičku karijeru započela je 2019. godine kada objavila prvi singl “Kako treba” za koji je sama pisala tekst i muziku, da bi 2021. publikovala svoj prvi EP "Refleksija".

Osim vokala, Tam svira klavir, klavijature, gitaru, veoma svestrana, uvek željna da istražuje.