16. jul 2023 19:55

Nemanja Radulović otvorio ARLEMM

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nemanja Radulović otvorio ARLEMM

Foto: TANJUG/DRAGICA RADOSAVLJEVIĆ

ARILJE - Koncertom Nemanje Radulovića i Double Sens orkestra otvorena je u Arilju manifestacija ARLEMM.

Gradski trg u Arilju juče je bio mali da primi sve poštovaoce ovog velikog umetnika i ljubitelje ARLEMM-a.

“Ima neka tajna veza između Nemanje Radulovića i njegove publike. Ona traje godinama i, čini nam se da sve je čvršća i uzbudljivija. Za to je pre svega zaslužan umetnik – talenat, umeće i potpuna predanost muzici, ali svakako i senzibilitet koji se prenosi na svaku izabranu kompoziciju i na svaku odsviranu notu. U Arilju smo uz Nemanju imali fascinantno putovanje kroz njegove korene u srpskoj tradiciji, a zatim i kroz uticaje drugih muzičara zbog saradnje sa francuskim orkestrom Double Sens”, istakli su organizatori.

Tokom proteklih 14 godina, okupljajući vrhunske predavače, izvođače iz zemlje i inostranstva, ARLEMM je izgradio prepoznatljiv i atraktivan ambijent za svu talentovanu decu i mlade, koji su željni da uživaju u umetnosti i prirodi na jedan poseban način.

Do kraja jula u Arilju posetioci će moći da čuju Beltango, Partibrejkerse, Nikolu Pejakovića, austrijski džez sastav Tribidabo, fado umetnicu Maju Milnković i mnoge druge.

Za 16 dana programa, biće održano 20 koncerata, sa oko 100 umetnika.

Organizatori navode da ARLEMM uspešno funkcioniše pre svega zahvaljujući podršci koja stiže iz: Grada Beograda, Ministarstva kulture i informisanja,a, Biblioteke Dobrilo Nenadić i Opštine Arilje, Goethe Instituta, Austrijskog kulturnog foruma, brendova Extreme Intimo, Samsung i Positive line, i drugih društveno odgovornih kompanija i pojedinaca.