28. jul 2023 14:37

Rodžer Voters ponovo snimio "Money", čuvenu pesmu Pink Flojda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rodžer Voters ponovo snimio "Money", čuvenu pesmu Pink Flojda

Foto: shutterstock.com/Ben Houdijk, arhiva

LONDON - Basista i pevač Rodžer Voters (Roger Waters) ponovo je snimio i objavio pesmu "Money" svog nekadašnjeg sastava Pink Flojd (Floyd).

Novo, džezirano viđenje pesme sa "The Dark Side of the Moon" (1973) Pink Flojda, najavljuje Votersovu novu verziju jednog od najprodavanijih svetskih albuma, nazvanu "The Dark Side of the Moon Redux", koja će se pojaviti 6. oktobra.

Voters je na svom sajtu naveo da mu se prilikom ponovnog snimanja nekih ogoljenijih verzija samostalnih i pesama Flojda, za nedavno izdanje "Lockdown Sessions" (2023), učinilo da je čitav album "The Dark Side of the Moon" podoban za sličan pristup.

Prema njegovim rečima, razlog je "delom odavanje počasti izvornom delu, a delom ponovno osmatranje političkih i emotivnih poruka čitavog albuma".

"To nije zamena za original, koji je, očigledno, nezamenjiv. Ali jeste način da 79-godišnjak pogleda unazad 50 godina u oči 29-godišnjaka i kaže, da citiram svoju pesmu 'Otac': 'Učinili smo najbolje, održali smo poverenje, otac bi bio ponosan na nas'", napisao je Voters.

Navevši da je iznova snimljen album "ispao stvarno odlično", Voters je dodao da je to način da oda počast delu Flojda, na koje "imaju svako pravo da budu ponosni" gitarista Dejv Gilmor (Dave Gilmour), bubnjar Nik Mejson (Nick Mason), klavijaturista Ričard Rajt (Richard Wright 1943-2008) i on.