29. septembar 2023 17:48

Američki gitarista Al di Meola se oseća dobro, očekuje povratak na scenu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Američki gitarista Al di Meola se oseća dobro, očekuje povratak na scenu

Foto: AP Photo/Claude Paris

BUKUREŠT - Američki gitarista Al di Meola, kome je pozlilo na kraju koncerta u Bukureštu, oseća se dobro i očekuje da će se sledeće godine vratiti na scenu, saopštio je danas organizator događaja.

Ištvan Bodo, menadžer benda Ineffable, koji je otvorio koncert Al di Meola Acoustic Tria i predsednik Udruženja ForFun, koje je organizovalo koncert u Bukureštu u sredu rekao je za Ađerpres da je muzičaru pozlilo nakon sat i 40 minuta sviranja.

Naveo je da je Di Meola otišao u bekstejdž i ukazana mu je prva pomoć, nakon čega je prebačen u bolnicu, gde je ustanovljeno da je doživeo srčani udar i da su mu ugrađena četiri stenta.

"Dolazim od gospodina Al di Meole, bio sam u poseti, sedeo sam sa njim 30-40 minuta. Oseća se jako dobro, s obzirom na situaciju u kojoj se nalazi, već se našalio da treba da se vrati na scenu sa grupom Ineffable, da nije stigao da svira i da mu je bilo sjajno sa njima na probama. Rekao mi je da bi sledeće godine trebalo da organizujemo koncert u Bukureštu", rekao je Bodo i dodao da je gitarista "lepo raspoložen".

Prema njegovim rečima, Di Meola je otkazao sve koncerte za ovu godinu, ali bi sledeće godine trebalo je da ima turneju po Severnoj Americi.

On je demantovao informacije koje su se pojavile u medijima da je gitaristi pozlilo na sceni nakon tri pesme.

"Ovo nije tačno, svirao je sat i 35-40 minuta, više nego što je predviđeno ugovorom, nije mu pozlilo na sceni. Pozlilo mu je, ustao je, otišao u bekstejdž i ovo je tačna informacija" rekao je Bodo za rumunsku agenciju.

Dragoš Kristesku, fotograf koji je prisustvovao koncertu, rekao je za Asošijeted pres da je video Di Meolu kako se drži za grudi tokom nastupa i da je pokušavao da siđe sa bine. Druga dva člana Di Meolinog trija su nastavili da sviraju nekoliko minuta dok nisu objavili da će koncert biti prekinut.

U saopštenju bolnice za hitne slučajeve Bagdasar-Arseni navodi se da je Di Meola primljen na kardiološko odeljenje gde se leči od infarkta miokarda.

Di Meolina višedecenijska karijera, tokom koje je prodao više od 6 miliona ploča širom sveta, donela mu je široko priznanje kritike i nagrade, uključujući nagradu Gremi.

Jedna od Di Meolinih najpopularnijih pesama je „Mediterranean Sundance“ sa albuma „Elegant Gipsy“ iz 1977. godine.