29. oktobar 2023 08:18

Sastav "Il Divo" četvrti put gostovao u Štark Areni

Izvor: TANJUG

podeli vest

Sastav "Il Divo" četvrti put gostovao u Štark Areni

Foto: TANJUG/TARA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Vokalni operski ansambl “Il Divo” četvrti put je sinoć gostovao u beogradskoj Štark Areni, u okviru ovogodišnje turneje “A New Day Tour”.

Članovi međunarodnog sastava su tri tenora Dejvid Miler (SAD), Sebastian Izambar (Francuska) i Urs Biler (Švajcarska), kojima se na svetskoj turneji od prošle goodine pridružio i gost, američki bariton Stiven Labri.

Operski solisti "Il Divo" ansambla koncert su započeli sa pesmom "Musica" uz gudački ansambl, na veliko oduševljenje publike.

"Divni ljudi, divna publiko u Srbiji. Neverovatno da je prošlo 10 godina od kako se nismo videli. Uvek obožavamo da se vraćamo u Beograd, ovo nam je četvrti put kod vas. Obećavam, biće ovo veoma specijalno veče za sve nas. Uživaćemo u muzici celo veče. Inače, samo da znate, moj omiljeni teniser svih vremena je vaš Novak Đoković. Mislim da to dovoljno govori koliko volim Srbiju", veoma nadahnuto je govorio francuski tenor Sebastijan Izanbar.

Na čistom srpskom jeziku "Dobro veče, dame i gospodo" ubrzo se obratio švajcarski kolega, tenor Urs Bril, na šta je dobio aplauz od nekoliko hiljada obožavalaca u Štark Areni.

Nastavili su dalje sa pesmom baladom "Pašera" (1994) italijanskog pevača Aleandra Baldija.

Nakon toga, američki tenor Dejvid Miler je predstavio novog člana ansambla Stivena Labrija.

"Znate da smo, nažalost, izgubili našeg Karlosa Marina, krajem 2021. godine. Kako bismo lakše prebrodili taj strašni gubitak, mi smo pozvali Stivena Labrija da nam se pridruži na turneji prošle godine u čast sećanja na Karlosa. Bilo nam je izuzetno teško, a Stiven nam je pomogao. I tako smo odlučili da on nastavi ovu priču sa nama, da od gosta na koncertima postane zvaničan član "Il Divo" ansambla", rekao je Dejvid Miler.

Očekivano, spisak pesama nije mogao proći bez italijanskog klasika "Besame Mućo" (1932) meksičkog autora Konsuela Velaskeza.

Program je bio ispunjen i hit klasik pesmom "Abrazame" (1975) španskog pevača Hulia Iglesijasa, neprolaznom baladom "Adagio" (1999) koju je pevala i kanadsko-belgijska pop kantautorka Lara Fabijan (gostovala je 2022. upravo u Štark Areni).

Cela Arena je zaplesala uz ogroman pop rok soul hit "Ain't No Mountain High Enough" (1967) čuvenog Marvina Geja i Tamija Terela.

Srpski gost koncerta je bio muzičar Stefan Đoković, pijanista i operski pevač, koji je u uvodnom segmentu programa na klaviru svirao odlomak kantate "Carmina Burana" nemačkog kompozitora Karla Orfa, čuveno remek delo "Adagio", makedonski tradicional "Jovano, Jovanke", i razne druge numere.

Koncert od skoro dva sata "Il Divo" je završio sa antologijskim numerom "My Way" (1969) slavnog Frenka Sinatreč.

"Bili ste kao i uvek do sada, apsolutno fantastična publika večeras. Hvala vam beskrajno, vidimo se uskoro ponovo, sigurno pre narednih 10 godina", oprostio se "Il Divo" od publike nakon uspešnog koncerta.