31. januar 2024 15:35

Srbija nastupa u prvom polufinalu Pesme Evrovizije 7. maja u Malmeu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Srbija nastupa u prvom polufinalu Pesme Evrovizije 7. maja u Malmeu

Foto: PROMO

MALME - Predstavnik Srbije nastupiće 7. maja u prvoj polovini prvog polufinala "Pesme Evrovizije", odlučeno je žrebom u Malmeu, gradu domaćinu ovogodišnjeg takmičenja, javila je danas Radio-televizija Srbije (RTS).

Na "Evrosongu“ će se 7. i 9. maja takmičiti predstavnici 37 zemalja, a Velika Britanija, Francuska, Španija, Nemačka i Italija, kao i prošlogodišnji pobednik Švedska, nastupiće direktno u finalu 11. maja, podsetio je RTS.

Osim Srbije, u prvom polufinalu je još 14 takmičara iz Ukrajine, Poljske, Litvanija, Hrvatske, Irske, Slovenije, Finske, Portugalije, Luksemburga, Australije, Azerbejdžana, Moldavije i sa Kipra i Islanda.

U drugom polufinalu je 16 predstavnika Austrije, Malte, Švajcarske, Grčke, Češke, Albanije, Danske, Jermenije, Izraela, Estonije, Gruzije, Holandije, Norveške, Letonije, San Marina i Belgije.

Kako je navedeno, žrebom u utorak je utvrđeno da će od finalista Švedska, Velika Britanija i Francuska glasati u prvom polufinalu, dok će Španija, Italija i Nemačka glasati u drugom polufinalu.

Izbor srpskog predstavnika "Pesma za Evroviziju 2024" biće održan polufinalno 27. i 29. februara, a finale je 2. marta.