5. april 2024 14:46

Obeležen Dan SOKOJ-a

Izvor: TANJUG

podeli vest

Obeležen Dan SOKOJ-a

Foto: Shutterstock.com/reisleroctav, ilustracija

BEOGRAD - SOKOJ - Organizacija muzičkih autora Srbije obeležila je danas 74. godine rada u svom ponovo otvorenom restoranu i džez klubu, saopštili su danas organizatori.

U svom obraćanju, direktor organizacije Dejan Manojlović je istakao da je protekle godine odlično poslovala i da je ušla u niz rekonstrukcija, od renoviranja zgrade do novog informacionog sistema.

Predsednik Upravnog odbora Nikola Čuturilo je rekao da mu je želja da za vreme svog mandata, sa ostalim kolegama, učini sve što je neophodno da budu transparentna i efikasna organizacija za kolektivno ostvarivanje prava muzičkih autora, koja radi u korist svih svojih članova.

Posebno je istaknut Fond za kulturna davanja iz koga su finansirani brojni muzički projekti 2023.godine, a odata je počast preminulim članovima, navedeno je u saopštenju.

U muzičkom delu programa nastupili su Vonder (Wonder) strings kvartet, Trio Vlade Maričića, Bora Dugić kao i Belgrejd bliz bend (Belgrade Blues Band).

Među brojnim zvanicama bili su muzičari Ana Stanić, Zvonimir Đukić, Milan Đurđević, Dejan Cukić, Boban Petrović, Slobodan Marković, Rade Radivojević, Dragoljub Ilić, Zoran Dašić, Miša Mijatović i drugi.